Gabriel Giorgi – în dizgrația lui Dian Popescu și a Mădălinei Ciolocoi

•    Directorul Minprest Rovinari, obligat să respecte protocolul de onoare din PNL Gorj

Lupte grele se dau în această perioadă în interiorul Partidului Național Liberal pentru postul de consilier municipal, ocupat în prezent de Gabriel Giorgi. Șeful liberalilor gorjeni a spus clar și răspicat că Partidul Social Democrat își va pune consilier în locul social-democratului Constantin Blejan, care a decedat luna trecută . Asta însemnă că liberala Emilia Horhoianu, următoarea pe lista de consilieri USL, ar trebui să-și dea demisia pentru a se ajunge ca pesedistul Mihai Gherghe să ocupe postul vacant.

Emilia Horhoianu nu vrea în ruptul capului să rateze ocazia de a ajunge consilier local la Târgu Jiu. Așa că a cerut conducerii partidului să i se facă loc în Consiliu. În secunda doi, liderii PNL Gorj s-au uitat la locul ocupat de directorul Minprest Rovinari. Ca să scape de Gabriel Giorgi, șefii partidului au invocat un protocol de onoare din interiorul PNL. “În interiorul Partidul Național Liberal există un protocol nescris, de onoare, care spune că atunci când un membru PNL deține două funcții în mod onorific, trebuie să renunțe la una dintre ele. Nu i-a spus nimeni domnului Gabriel Giorgi să-și dea demisia. În primul rând, noi nu am discutat aceste aspecte în lipsa dumnealui, pentru că se află în concediu. Am stabilit ca la următoarea ședință de BPJ să vină și dânsul și să lămurim aceste lucruri. Problema stă în felul următor: în cazul în care domnișoara Emilia Horhoianu ar renunța la poziția 19 de pe lista de consilieri municipali, atunci nu ar mai putea ocupa în acest mandat un post de consilier. Legea nu ne permite să ne întoarcem”, a declarat președinta organizației județene de femei a Partidului Național Liberal. Mădălina Ciolocoi evită să spună dacă liderii PNL Gorj îi vor retrage sprijinul politic lui Gabriel Giorgi, în cazul în care nu își va da demisia din funcția de consilier local. “Nu fac absolut niciun fel de previziune, haideți să așteptăm să vină din concediu și domnul Gabriel Giorgi pentru că așa este onorant și etic, să se întrunească Biroul Politic Județean și după  aceea vom vedea ce hotărâre vom lua. Oricum, problema de la Partidul Național Liberal este creată artificial, este o problemă din interiorul PNL, pe care suntem în stare s-o rezolvăm”, a mai spus Mădălina Ciolocoi.

Gabriel Giorgi n-a auzit de niciun protocol de onoare în PNL Gorj

Consilierul municipal consideră că nu sunt motive să își dea demisia din funcția pe care o ocupă în Consiliul Local Târgu-Jiu. Cât despre protocolul de onoare la care face referire Mădălina Ciolocoi, Gabriel Giorgi susține că nu știe nimic despre așa ceva. „Eu nu am cunoștiință de un asemenea protocol. Nu ştiu de ce nu l-au invocat până acum. Eu nu am două funcţii politice, cea de la Minprest nu este politică. Dacă tot insistă să-mi dau demisia, o să-mi dau din cea de la partid. Doamna Mădălina Ciolocoi vorbește doar așa, îi place să apară foarte mult în presă. Eu am onoare și nu se pune problema să am așa ceva, dar despre protocolul despre care se vorbește, eu nu știu nimic. Dacă mă vor exclude din partid, atunci mă pot forța să părăsesc funcția de consilier local. Nu mă tem să mi se retragă sprijinul politic pentru nu sunt motive temeinice pentru acest lucru. Mi-am făcut datoria fața de partid”,  afirmă directorul Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi.

Categoria: Politică

Tags: , , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad