Gazele, curentul, apa și alimentele, de astăzi mai scumpe!

Preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 8 la sută, iar de la 1 octombrie, cu alte două procente. Pentru clienţii non-casnici, tarifele pentru gaze vor fi majorate cu 3 la sută. Aceste scumpiri se vor resimţi în industria alimentară, unde cel mai probabil vom avea parte din nou de majorări de preţuri. Luna iulie vine totuşi şi cu o veste bună. De astăzi, tarifele de roaming se ieftinesc.

Cea mai mare majorare se va resimţi la plata utilităţilor. Va creşte preţul apei reci cu pânâ la 15%, în vreme ce, potrivit calendarului de liberalizare, preţul gazelor va fi şi el majorat cu 8 procente. Tot de la 1 iulie şi factura de la energia electrică va veni mai mare cu un procent. Iar aceste scumpiri vor determina majorări de preţuri şi în domeniul alimentar .

Pe de alta parte cine nu-şi plăteşte taxele la timp, va avea de scos mai mulţi bani pentru penalităţi. De luna aceasta, se va plăti 0, 02% din taxă, pentru fiecare zi de întârziere, la care se adaugă o dobândă de 0,04 la sută tot pentru fiecare zi de întârziere. În plus, se achită 5 la sută pe an pentru întârzierile de peste 30 de zile şi 15 la sută pe an, pentru cele 90 de zile.

1 iulie trebuia să vină şi cu reducerea TVA-ului la pâine, de la 24% la 9%. Însă, la jumătatea lunii iunie, Victor Ponta anunţa că această măsură va fi amânată până după rectificarea bugetară, care va  avea loc în a doua jumătate a anului. Aşa că, până atunci, reducerea TVA-ului la pâine reprezintă doar o promisiune neîndeplinită şi care rămâne doar pe hârtie.

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad