Giorgi ocupă ilegal funcţia de director la Minprest. CA-ul îl poate demite în următoarele zile

Directorul Minprest Serv SA, Gabriel Giorgi, este menţinut în continuare în funcţie, deşi prevederile Ordonanţei de urgenţă privind guvernanţa corporativă îl plasează în afara prevederilor legale. În tot acest timp, Giorgi se laudă cu realizările sale la Minprest, însă nu aminteşte niciodată, spre exemplu, despre achiziţiile făcute în acest an, fără ca planul de investiţii al societăţii să fie aprobat de către Consiliul de Administraţie. Aşa se face că, printre altele, Giorgi şi-a permis să cumpere două autoturisme Duster Laureate, mai multe laptopuri, plus firmă luminoasă, de 1.000 de euro, la poarta sediului.

Ilegal non-stop

Când Consiliul de Administraţie a hotărât ca lista cu dotări şi utilaje înaintată spre aprobare de către conducerea Minprest să fie anexată la planul de investiţii, ştia că acest lucru nu se poate. Practic, l-a băgat pe directorul Gabriel Giorgi, definitiv, în ceaţă. Acea listă trebuia înlocuită în conformitate cu prevederile unor acte normative care interziceau unele achiziţii în instituţiile bugetare şi societăţile la care statul deţine capitalul majoritar, în scopul reducerii cheltuielilor. Astfel, Giorgi a fost pus în imposibilitatea de a înlocui acea listă pentru că făcuse deja unele „cumpărături” în afara legii. Aşa se face că, în lipsa acelui document, în şedinţa din 29 iulie a.c., Consiliul de Administraţie al Minprest nu a aprobat Planul de investiţii pentru acest an, deoarece Giorgi nu respectase hotărârea anterioară a forului de conducere.
În lipsa planului de investiţii, directorul Minprest a aprobat totuşi achiziţionarea unor bunuri a căror valoare se ridică la 185.901 lei. Pe lângă utilaje care erau necesare desfăşurării activităţii, în lista de achiziţii apar, spre exemplu, două autoturisme Dacia Duster Laureat, la preţul de 54.081 de lei fiecare. Giorgi s-a gândit că nu trebuie să facă economii, aşa că a cumpărat şi şase laptopuri, cu 2.530 de lei fiecare, doar se supăraseră unii apropiaţi când el şi şeful de la IT şi-au tras tablete de ultimă generaţie din punctele acumulate la abonamentele de telefonie mobilă ale societăţii. Şi cum luxul trebuia cumva semnalizat, directorul  Minprest a aprobat şi confecţionarea şi montarea unei firme luminoase, la poarta sediului, pentru care s-a plătit suma de 4.500 de lei.
Dacă sunt sau nu ilegale aceste achiziţii, în lipsa planului de investiţii, va stabili CA-ul Minprest.

Giorgi ocupă ilegal fotoliul de director din ianuarie

În conformitate cu prevederile legale, Gabriel Giorgi ocupă ilegal postul de director al Minprest din luna ianuarie a acestui an. Consiliul de Administraţie trebuie să constate acest lucru şi să-l demită pe Giorgi, aşa cum spune art.36 din OG 109/2011 privind guvernanţa corporativă. Potrivit actului normativ, în termen de 90 de zile de la numirea în funcţie, Giorgi trebuia să prezinte CA un plan de management pe durata mandatului. Cum contractul său de mandat a fost semnat pe data de 17 octombrie 2012, până în ianuarie, acesta trebuia să elaboreze planul de management.Cum acest lucru nu s-a întâmplat, acesta trebuia înlocuit din funcţie.  Abia pe 15 iulie, Giorgi a prezentat forului de conducere un plagiat grosolan, respins de altfel de membrii CA. De atunci, directorul Minprest nu a mai prezentat în faţa CA-ului un alt plan de management. Legea spune că dacă planul revizuit nu este aprobat de CA, acesta va proceda de îndată, dar nu mai târziu de 60 de zile, la numirea unui nou director. Aşa că, la această dată, Giorgi ocupă ilegal funcţia de director, iar până pe 15 septembrie, CA-ul Minprest trebuie să-l demită. Asta în condiţiile în care se doreşte respectarea legii şi nu încălcarea ei.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad