Gorjenii așteaptă finanțare pentru zeci de proiecte pe activități turistice

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) România, județul nostru a avut alocate pentru perioada 2007-2013 fonduri de aproximativ 10 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală și în agricultură. Gorjenii au depus sute de proiecte. Unii așteaptă încă finanțarea.

În cadrul PNDR, gorjenii cu planuri de afaceri au putut aplica pentru obținerea de finanțări pe diverse măsuri. De exemplu, pe Măsura 313 – „Încurajarea activităților turistice” – au fost depuse, în sesiunea de depunere 17 aprilie-16 mai 2012, 57 de proiecte cu o valoare eligibilă de peste 14 milioane euro. Dintre acestea au fost declarate eligibile spre finanțare 53 de proiecte. „Măsura 313 vizează dezvoltarea activităților turistice în zonele rurale care să contribuie la creșterea numărului locurilor de muncă. Măsura vizează patru domenii principale, iar beneficiarii eligibili sunt microîntreprinderile, persoanele fizice, ONG-uri și comunele. Se acordă fonduri nerambursabile în proporție de maximum 50% din valoarea eligibilă a proiectului și de 100% pentru proiectele de interes public, care nu vor aduce profit. Pentru investițiile în agroturism, procentul fondurilor neramburasabile este de 85. Anul trecut, în sesiunea de depunere a proiectelor, au aplicat 57 de gorjeni și au fost declarate eligibile 53 de proiecte. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie publicat, pe site-ul www.apdrp.ro, raportul de selecție la nivel național, atunci vom ști ce proiecte vor primi finanțare”, a spus Gheorghe Cocină, șeful Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Gorj.

Categoria: Politică

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad