GorjFest începe, în acest weekend, la Târgu Jiu

În perioada 27 iulie-3 august, gorjeni se vor putea bucura de un program cultural special. În acest interval, în județul Gorj se va desfășura Festivalul Internațional al Artelor Vizuale GorjFest. Festivalul de anul acesta va cuprinde două secțiuni, una de pictură, sculptură și grafică, și una de fotografie și film documentar.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional al Artelor Vizuale GorjFest se va desfășura în Târgu Jiu, Peștișani, Săcelu, Crasna, Polovragi, Baia de Fier, Novaci și Horezu. La eveniment nu vor participa doar artiști din România, ci și artiști din Spania, Maroc, Bulgaria, Serbia, Canada, Franța și Albania.
Lucrările realizate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Vizuale vor fi expuse în cadrul Salonului Internaţional, din 11 septembrie, de la Centrul de Informare Turistică din Peştişani și vor intra în patrimoniul instituţiilor administrative organizatoare, deoarece prezenţa în festival constituie şi act de donaţie a lucrărilor realizate. De asemenea, alături de lucrările participante anul acesta, vor mai fi expuse la Centrul de Informare Turistică și lucrările participanților de la edițiile din ultimii șapte ani ale festivalului.
Câștigătorii secțiunii de fotografie și film documentar vor primi trei premii în valoare de 600 de lei fiecare, din partea Consiliului Județean Gorj.
Anul acesta, evenimentul va fi organizat de către Centrul Județean pentru Cultură și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Prefectura Gorj, Consiliul Județean Gorj, CL și Primăria Târgu-Jiu, Ansamblul „Doina Gorjului”, SC Planexpert, Cabinetul europarlamentarului Marian Jean Marinescu, USMO, Sindicatul Liber Cariera Roșiuța, Clubul Pandurii, CEO și ICR Oltenia.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad