Grădiniță pentru copiii locatarilor blocurilor ANL

Târgujienii care au primit o locuință ANL vor avea unde să își dea copiii la grădiniță, căci Primăria Târgu-Jiu a demarat lucrările la o instituție de învățământ în acest cartier.

În primăvara anului viitor, autoritățile locale promit că unitatea de învățământ va fi gata, astfel încât tinerele familii care au primit o locuință în cartierul ANL Narciselor să aibă unde să își școlarizeze copiii. Noua grădiniță face parte dintr-un program de investiții al Primăriei Târgu-Jiu. „A început construirea unei noi grădiniţe în municipiul Târgu-Jiu, este vorba de cartierul Narciselor, în zona locuinţelor construite prin ANL, a locuinţelor sociale şi a caselor construite pe terenurile puse la dispoziţie de către municipalitate. Grădiniţa face parte din programul pe termen mediu al primăriei de construire a unor noi unităţi de învăţământ preşcolar. Aceasta se înscrie prin programul derulat prin Ministerul Educaţiei şi este cofinanţată de la bugetul local. La această grădiniţă, investiţia de bază se realizează prin Ministerul Educaţiei, iar partea de utilităţi, racorduri la utilităţi, împrejmuire, echipamentele în centrala termică, locul de joacă, adică toată sistematizarea, va fi asigurată de la bugetul local”, a afirmat Raul Chiriac, director în cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Capacitatea noii unități de învățământ va fi de 50 de locuri. „Au început lucrările la prima grădiniţă dintr-un program de cinci grădiniţe care se vor construi la Târgu-Jiu pe un program susţinut de guvern. Prima grădiniţă se va ridica în noul cartier din zona Narciselor. Este o grădiniţă cu o capacitate de aproximativ 50 de locuri. Sper ca în primăvara lui 2014 să fie gata, depinde şi de timp”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad