Grupurile de interese, călare pe Complexul Oltenia! PSD-ul, făcut zob!

• Graure, înlocuit de Văduva la șefia sucursalei
• Matyas, schimbat cu Trufelea
• Organigrama, întoarsă pe dos: schimbată, reschimbată, preschimbată
• Lăzăroiu s-a speriat și a închis telefonul
• Burlan: Credeți că funcția de adjunct este mai… mare?
• Motocu: Nu am detalii și nici timp
• Râbu, la EMC Motru

Ședințe încordate la maximum, ieri, la Turceni, în sediul CEO. Luptele duse pe față s-au încheiat halucinant!  Nominalizările anterioare pentru șefii din CEO nu mai sunt valabile. Adică, la câteva zile după ce au fost propuși să ocupe funcțiile de sucursale sau de exploatări miniere, nominalizații s-au trezit pe dinafară. Ieri, în CEO a fost bătălie „pe viață și pe moarte“, fiecare grup încercând să-și pună oamenii în fruntea companiei sau măcar pe locul doi. Iată ce s-a reușit: Octavian Graure – din șef de sucursală, ajunge pe un post de director pe la Financiar, Burlan ajunge adjunctul lui Vasile Ogârlaci, existând zvonul că și Laurențiu Ciurel va fi înlocuit cu altcineva. În fapt, este o luptă crâncenă, ca între clanurile mafiote, ale grupurilor de interese, departe de specialiștii la care visa PSD-ul. Cu alte cuvinte, social-democrații au fost făcuți zob, striviți de interesele potentaților portocalii sau sindicali.

Pentru că bătălia acerbă pentru funcții dă rău la public, prima măsură pe care a luat-o conducerea CEO a fost să taie accesul presei la informații. În loc de un comunicat  în care ar fi fost de preferat să se spună că directorii din eșalonul 2 și 3 încă nu au fost numiți oficial și, mai ales,  că există modificări privind listele cu cei nominalizați până acum, membrii Directoratului  nu au reușit să îngaime nimic și, mai mult, să închidă telefonul brusc, la auzul numelui apelantului. Astfel, strict pe surse am  obținut câteva informații, cu privire la schimbarea schimbării în organigrame. Șefii de sucurale nu mai sunt de sucursale, sunt mai jos, luându-le locul alții, și mai „potriviți“.

„Va trebui să mă gândesc“

Așa se face că, după ce a fost nominalizat pentru funcția de șef de sucursală la Turceni, Octavian Graure s-a trezit într-un post inferior: director financiar. El a fost înlocuit cu Gheorghe Văduva. Mihai Dafinoiu,  „șef la Motru“ de câteva zile, a fost înlocuit cu Vasile Râbu, scăpat cumva de la PSD, iar EMC Roşia, care ar fi trebuit să se unească cu Peșteana sub conducerea lui Moise Matyas, rămâne… „a lui Trufelea“, Cosmin Trufelea. De asemenea, până la închiderea ediției, potrivit zvonurilor, Laurențiu Ciurel ar urma să ocupe altă funcție decât cea de șef de șef de sucursală a CEO, la Rovinari. Șirul schimbărilor nu se oprește aici, urmând ca astăzi, după cum de altfel a sunat un răspuns „oficial“ apărut ieri în presa locală, lista definitivă să fie prezentată. În altă ordine de idei, iată cum au reacționat șefi din Directorat, sunați ieri: „Nu am detalii și nici timpul necesar pentru a răspunde la întrebările dumneavoastră, sunt într-o ședință pe parte energetică“, a declarat Marian Motocu, director al diviziei energetice din CEO. Un alt director, Daniel Burlan, adjunct după toate probabilitățile al șefului diviziei miniere, Vasile Ogârlaci: „Credeți că funcția de adjunct este mai mare? Este o funcție de execuție, este vorba de muncă. Eu, nu am primit nicio informare cu privire la funcția pe care o voi ocupa, nimeni nu mi-a făcut o ofertă privind funcția de director adjunct. După ce o să primesc o astfel de ofertă, va trebui să mă gândesc…“, a spus Daniel Burlan. În privința actualului șef al Resurselor Umane în Directoratul CEO, Constantin Lăzăroiu, acesta a închis telefonul imediat după ce a realizat că vorbește cu un ziarist  la telefon…

Sistemul, „pe pilot automat“

Alegerea șefilor pentru CEO se desfășoară într-un mod, am zice, unic. Oameni nominalizați, mediatizați, apoi azvârliți cât colo, în funcție de doleanțele celor din spatele păpușarilor. Este evident că tot ce se întâmplă este haotic, interesele diverșilor lăsând sistemul energetic să funcționeze din inerție: „Merge pe pilot automat în acest timp. Oamenii simpli nebăgați în această potlogărie își fac serviciul, își văd de treabă. Sunt, însă, 500 sau 600 de oameni a căror singură ocupație acum este să vadă ce și cum, să prindă un post, o funcție, o măslină…“, spun oameni din sistem.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , , , ,

Commentarii (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. simy says:

  Ar fi trebuit sa se tina cont de mai multe criterii in renumirea directorilor si de faptul ca CEO are nevoie de oameni tineri in frunte….deja incepe sa semene cu BALCIUL OLTENIA,mai sus numitii directori nu sunt apti nici sa tina un discurs la nivel national dar mai ales international,sa nu mai spunem de CV-ul d-lor…..JALNIC

  Thumb up 4 Thumb down 0

 2. cristy says:

  Sa treaca odata calvarul asta, sa fie odata liniste si pace, ca toti suntem stresati, numai prindem pensia, Sa se inteleaga odata ca e psd, pnl, pdl, etc….. Se vorbeste de lupta, lupta, parca ar fi razboi, pentru ce?? pentru ciolan. vai de noi

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. LORD says:

  Asti-s toti specialistii de care dispun ? Oare au vre-un CV care sa-i recomande pentru functii sau sunt doar oportunisti vremelnici ?! Doar asa de curios as vrea sa stiu unde pot citi ceva din performantele lor…oricum sistemul merge demult pe pilot automat ! Sper sa auzim numai de bine..

  Thumb up 1 Thumb down 1

 4. X says:

  PROMOVATI OAMENII TINERI !

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. nina says:

  Ribu= pensionar este ridicol si inuman sa i se ofere din nou contract de munca cind a fost la sefia ems motru a dat mineri afara fara sa se gindeasca ca au copii.oare este corect? atunci sa_i angajeze si pe acestia.rusine usl rusine hanu rusine ponta

  Thumb up 4 Thumb down 0

 6. Ion Ion says:

  Daca ai CV cu studiile facute la apelul de seara si ajuns Doctor cu bani, este un CV bun? Mai vedeti ce stie sa faca sau ce a facut si apoi alegeti! La vorbe toti romanii sunt specialisti. Nu trebuie sa vorbesti mult ca sa faci ceva!Multi din cei alesi nu stiu decat sa fure. Ultimul adus Vaduva nu e decat un gainar, dar e bun….gainar.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 7. un psd-ist says:

  RUSINE domnule carciumaru ca iti tradezi oamenii si partidul,de fapt ne arati ca esti UN MARE PDL-ist,pdl-istii te vor vota ca noi cei din USL nu .NE-AI SCARBIT>>>AFARA DIN PARTID CU TINE.Te-ai cardasit cu hotul de condescu,dian,.RUSINE!!!!!!

  Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Intransingentul says:

  Sunt licențiați de kyșinew de moldavia?,vai de mama lor au făcut pregătirea-n tren? sau în mașină ?

  Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Minerul- Motru says:

  Si-a luat doctoratul la facutul bocancilor si a disponibilizat mii de mineri de subteran.Sa-l pui acum sa inchida si carierele este prea de tot.URECHE vei accepta sa -ti inchida Lupoaia? Inseamna ca nu mai esti tu cel care te-ai luptat pentru ca aceasta cariera, care a sustinut multe alte microcariere gen Rosiuta lui Militaru.USL …rusine, nu am crezut ca va fi balacareala din 2009 pentru obtinerea posturilor.Daca ati ajuns la profesionisti gen RABU V. VASILE….HALAL guvernare.Carciumare, se pare ca nu ai iesit de sub pulpana lui CONDESCU.

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad