HANDBAL/Muşcaţi de „câinii” lui Bota

Energia Pandurii Târgu Jiu – Dinamo Bucureşti 24-25 (13-14)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 750
Energia: Juzbasic, Antonaru – Păiuş (1), V. Popescu, Apolzan (7), Asoltanei (1), Dragnea, Ilieş, Liberţ (2), Enache (1), Dinescu (7), Giotoiu (1), Mureșan, Roman, Acatrinei (4), Mledenciu. Antrenor: Liviu Andrieș.
Dinamo: Macarie, Dragomir, Fuică – R. Răpciugă (5), Capotă, Chiruț (2), Nicolae (4), Manea, Dimache (3), M. Răpciugă (2), Mironescu (3), Savenco (1), Cojocea, Niţu, Şandru (3), Mocanu (2). Antrenor: Sebastian Bota.
Arbitri: Georgian Băducu / Răzvan Voicu.

După una caldă, alta rece! Victoria din deplasare cu Minaur Baia Mare nu a mai fost continuată cu un rezultat pozitiv pentru handbaliştii de la Energia Pandurii şi în partida de acasă, cu Dinamo Bucureşti, trupa lui Andrieş suferind, duminică seară, prima înfrângere la Târgu Jiu din sezonul 2013-2014 al Ligii Naţionale. Formaţia gorjeană a lăsat impresia că îşi va trece o nouă victorie în cont doar în primele zece minute de joc, după care Dinamo a revenit de la 4 puncte distanţă, a egalat şi până la pauză a preluat conducerea cu un singur gol: 13-14. Reluarea părţii secunde nu a adus deloc liniştea în tabăra gazdă, astfel că scorul a luat proporţii, în minutul 44 tabela indicând un sec 22-17 pentru oaspeţi. Pe final de meci, Energia putea să revină, însă elevii lui Andrieş au irosit nu mai puţin de 9 oportunităţi succesive de a marca în ultimele 12 minute de joc. Fie intervenţiile lui Dragomir, fie lipsa acută de idei pe faza a doua şi pe poziţional au înclinat balanţa decisiv de partea „câinilor” lui Bota, decişi parcă mai mult decât niciodată să îngenuncheze Energia la ea acasă. Când mai erau de jucat doar 2 minute şi jumătate, formaţia gorjeană a dat semne de revenire, însă era deja prea târziu, cele patru goluri marcate închizând tabela la 24-25.

 

Dacă vom avea la Bacău evoluția de astăzi, vom fi victime sigure.
Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii Târgu Jiu

 

Unii – fericiţi, alţii – descumpăniţi

Victoria surprinzătoare de la Târgu Jiu pare să fi fost extrem de binevenită pentru Dinamo şi destul de inoportună pentru Energia. Aşa că, la finalul partidei de la Târgu Jiu, stările de spirit din cele două tabere erau diametral opuse. „Sunt foarte fericit pentru victorie. De la sfârşitul primei reprize am fost la conducere și nu am cedat până la final. La cum a decurs partida, e un rezultat normal. Am întâlnit o echipă foarte bună, dar bine că am câştigat şi mergem liniştiți acasă”, a declarat tehnicianul lui Dinamo, Sebastian Bota. De partea cealaltă, antrenorul Liviu Andrieş s-a arătat foarte dezamăgit de acest ultim rezultat şi a încercat să găsească câteva explicaţii pentru eşec: „Evoluțiile anumitor jucători au fost sub ce m-am așteptat eu și ce au arătat în primele două etape. Întreaga echipă a fost dezamăgitoare acum. Dinescu a picat, el vine după o lună fără pregătire, el ne-a ținut în joc în prima repriză, iar în partea dreaptă, din nefericire, Acatrinei și Mureşan au fost mai slabi. La fel, Liberţ nu e, momentan, centrul pe care mi-l doresc. La apărările şase în linie nu găseşte soluții. El trebuie să fie dirijorul echipei, dar nu a dat roade. Am avut un început bun de meci, dar nu l-am dus până la capăt. Le-am spus să nu mergem central, să jucăm la exterior, dar nu am făcut asta. La 24-20 am pierdut şapte atacuri”, a spus tehnicianul Energiei. În următoarea etapă de campionat, a V-a, Energia Pandurii Târgu Jiu se va deplasa la Ştiinţa Bacău, acolo unde se anunţă o misiune infinit mai dificilă decât în faţa lui Dinamo.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad