Harta aurului nazist, ascunsă printre notele muzicale. Un olandez a spart codul

Descoperirea aurului naziștilor reprezintă rezolvarea unei probleme morale la nivelul întregii Europei. Un producător de filme din Olanda susține că secretul comorilor naziste este criptat sub forma unui portativ cu note muzicale. În urma analizei, olandezul ar fi descoperit că aurul nazist se află îngropat undeva în apropierea orașului Mittenwald din Bavaria.

Jaful din Europa

Istoria consemnează faptul că armata lui Hitler a jefuit întreaga Europa, nu doar de aur, ci de aproximativ toate comorile culturale. Această nebunie a pornit din dorința lui Hitler de a crea un centru cultural de excepție în orașul austriac Linz. Astfel, armata germană a jefuit tot ce i-a ieșit în cale și până în 1944, naziștii au adunat o avere estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari, care era compusă din obiecte de artă și aur. Dacă obiectele de artă au fost returnate în mare măsură țărilor de proveniență, povestea aurului a rămas suspendată pe vecie. O singură descoperire notabilă a fost efectuată de mai mulți muncitori care renovau o fântână de lângă Linz, în 1983. Atunci au fost descoperite mai multe lăzi care conțineau 60 de tone de aur, fiind estimate la o valoare de 700 milioane de dolari. Restul aurului nu a mai fost găsit niciodată, chiar dacă de-a lungul timpului au existat numeroase încercări de a se determina unde puteau naziștii să-l îngroape sau ascundă. Leon Giesen, în vârstă de 51 de ani, producător de filme și muzician olandez, fascinat de mirajul aurului naziștilor, în urma unor căutări continue, a ajuns la concluzia că harta aurului a fost inserată, sub forma unui cod, într-un portativ cu note muzicale. În cele din urmă, olandezul a reușit să descifreze acest cod complicat și a ajuns la concluzia că cea mai mare parte din mult râvnitul aur nazist se află îngropat lângă orașul bavarez Mittenwald.

Mister deslușit

De asemenea, o legendă spune că în ultimele zile de viață a lui Hitler, Martin Bormann, unul dintre asistenții săi, a notat coordonatele hărții aurului sub forma unor note muzicale într-un portativ muzical. Această poveste nu a fost niciodată confirmată ca fiind veridică, dar odată cu descoperirea lui Giesen, se pare că a existat un asemenea eveniment. Documentul ar fi trebuit să ajungă la Munchen pentru ca ani mai târziu după ce ostilitățile aveau să se încheie, națiunea germană să beneficieze de întreaga pradă de război. Din motive necunoscute, portativul nu și-a atins destinația, ci a ajuns în posesia ziaristului olandez Karl Hammer Kaatee, care și-a petrecut ani buni pentru a descifra codul. Kaatee nu a reușit niciodată să descifreze misterul aurului nazist, dar se pare că Giesen a făcut-o și astfel a stârnit curiozitatea unui întreg continent.

www.efemeride.ro

Categoria: Mistere

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. costi says:

    La romani este mai simplu , aurul Romaniei a ajuns la Voiculescu , Roman , Iliescu si compania . Nu le a trebuit nici un portativ muzical.

    Thumb up 2 Thumb down 0

  2. daniel says:

    noi avem aurul la straini.si banii nostrii tot la straini se duc.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad