Horoscop de legendă: Locul fabulos al zodiei tale (I)

Istoria umanităţii este plină de legende despre locuri fabuloase, mitice în care s-ar afla secretul vieţii veşnice. Unele dintre ele sunt căutate şi astăzi de istorici în timp ce altele s-au pierdut pe veci încă din timpuri primordiale.

Biblia menţionează câteva dintre aceste locuri. O parte dintre ele au fost şterse de pe faţa pământului de furia divină în timp ce altele apar doar în cântecele păgâne străvechi. Trăsăturile generale ale zodiilor pot fi conectate şi interpretate prin prisma legendelor din toată lumea pentru a afla astfel care este locul în care îţi poţi duce existenţa astrală.

BERBEC – Ciudad Blanca – Oraşul Alb, Honduras

Originile misteriosului oraş s-au pierdut în negura timpului. Cu toate aceste, istoricii şi arheologii nu şi-au pierdut speranţa că într-o zi vor găsi această Atlantidă a Americii Centrale. Existenţa sa este plasată undeva înaintea erai pre-columbiene. Oamenii din Honduras vorbesc despre Oraşul Alb ca despre leagănul speranţei lor, simbolul autonomiei şi al speranţei. Numele său provine, se spune, de la zidul de apărare construit în totalitate din pietre albe. Munţi nesfârșiți de aur, diamante fără măsură şi clădiri din argint locuite de oameni care nu cunosc boala şi suferinţa, patima lăcomiei sau gheara foamei, iată cum descriu oamenii Ciudad Blanca. Un singur păcat aveau. Ei se închinau unei maimuţe imense făurită în totalitate din aur. Deşi în mai 2012 se zvonea că a fost descoperit celebrul oraş, tristul adevăr este că Ciudad Blanca rămâne încă doar un loc mitic pierdut în junglă şi în legende. Una dintre povești spune că oraşul a fost înghiţit de pământ la dorinţa zeilor, atunci când au sosit invadatorii spanioli iar locuitorii săi au rămas până la sfârşitul veacurilor oameni liberi, sub protecţia Maimuţei de Aur. Asemenea locuitorilor din Ciudad Blanca, Berbecul este un iubitor de libertate care îşi poate sacrifica orice, mai puţin independența. Nu acceptă să îi fie călcate în picioare principiile şi are un acut simţ al mândriei.

TAUR – Tir na nOg, Irlanda

Deşi este larg răspândită ideea că Tir na nOg este un fel de paradis, aici nu vin sufletele după moarte. Locul este populat de zâne, spiriduşi, pooka şi alte fiinţe fantastice. Ca să ajungi pe acest tărâm, trebuie să pleci din Irlanda pe apă, călătorind mereu către Vest, până la capătul lumii. Aici nu există durere sau amărăciune, nici boală sau tristeţe. Însă preţul pe care trebuie să-l plătească oricine păşeşte pe acest tărâm este teribil. Aşa cum nu există moarte sau întristare, nu există nici fericire adevărată, doar tinereţe veşnică şi frumuseţe imposibil de descris. Destinul Taurilor se aseamănă cu cel al locuitorilor din Tir na nOg pentru că ei sunt prinşi între valorile materiale şi cele spirituale. Nu pun preţ pe bogăţiile pământeşti dar nici nu pot fi fericiţi fără ele.

GEMENI – Camelot, Marea Britanie

Potrivit legendelor, regatul lui Arthur era aşezat într-un loc de poveste, pe malul unui râu, înconjurat de câmpii mănoase şi păduri întunecate, munţi care străpung cerul cu vârful lor şi stânci ascuţite. În castel era celebra Masă Rotundă, acolo unde cei 12 cavaleri deveneau fraţi, fără deosebire de origine sau avuţie. Camelot era locuit de oameni curajoşi, cavaleri neînfricaţi şi domniţe desăvârşite. Ţinutul a devenit cunoscut datorită vitejiei regelui Arthur. Însă legendele vorbesc şi despre o poveste de dragoste interzisă între Sir Lancelot şi soţia regelui, Guinevere. Trădarea lor, se spune, a marcat începutul declinului. Gemenii sunt asemenea persoanjelor principale din legendă. Sunt oameni împărţiţi mereu între bine şi rău dar mai ales între sentimente şi datorie. Uneori, ceea ce trebuie să facă este complet diferit de ceea ce îşi doresc cu adevărat iar preţul pe care trebuie să îl plătească va fi mare.

RAC – Troia, Grecia Antică

Deşi cei mai mult dintre arheologi cred că oraşul a existat cu siguranţă, iar teribilul război care l-a distrus este un fapt istoric, nu au reuşit încă să îl localizeze cu precizie. Totuşi se crede că oraşul a înflorit undeva în nord-vestul Turciei de astăzi. În vremurile sale cele mai prospere, orașul-stat a fost renumit pentru bogăţiile sale fără seamăn obţinute din comerţ, stilul de viaţă luxuriant şi zidurile masive de apărare. Acestea au fost construite de însuşi fiul lui Zeus, divinul Apollo ca pedeapsă pentru că a încercat să-şi detroneze tatăl. Din acest motiv, cetatea Troiei nu a putut fi cucerită prin război, ci prin vicleşug. Pentru a-i ademeni pe troieni, aheii au construit faimosul cal de lemn în care şi-au ascuns cei mai buni luptători. Crezând că vrăjmaşii lor au renunţat, locuitorii cetăţii au adus uriaşă construcţie între zidurile oraşului. În timpul nopii, soldaţii au ieşit din cal şi au cucerit Troia. Asemenea vechilor troieni din legende, Racii sunt foarte sensibili la frumos, iar orgoliul lor îi poate face să se saboteze singuri. Răul cel mai mare nu vine de la un duşman din exterior, ci de la lupta lor interioară. Sunt fiinţe sensibile care au nevoie de ziduri groase de autoapărare.

LEU – El Dorado, America de Sud

Ţinutul imaginar îmbrăcat în aur este situat potrivit legendelor în pădurile amazoniene din Ecuador, Peru, Columbia, Bolivia sau Guyana. Povestea lui El Dorado a ajuns la urechile europenilor la începutul secolului XVI, atunci când Gonzalo Jimenez a descoperit tribul Muisca. Conquistadorii au plecat în nenumărate expediţii în speranţa că vor găsi aurul la care visau. Una dintre numeroasele povești legate de acest ţinut spune că spaniolii au capturat un mare conducător local, iar supuşii acestuia au venit cu miile, încărcaţi cu aur şi argint pentru a-l răscumpăra. În mitologia muisca, auriul este culoarea primordială, forţa creaţiei şi energia divină, nemuritoare. Prin urmare, toate ritualurile lor erau centrate în jurul metalului preţios. Metaforic, El Dorado a ajuns simbolul îmbogăţirii rapide, a mândriei şi a pasiunii pentru bogăţiile pământeşti. Leii se aseamănă mai degrabă cu conquistadorii spanioli, în căutarea gloriei şi a avuţiei. Sunt cuceritori îndrăzneţi şi orgolioşi. Nu le stă nimic în cale şi sunt capabili să distrugă orice sau pe oricine le stă împotrivă.

FECIOARĂ – Grădina Hesperidelor, Grecia Antică

În mitologia greacă, Hesperidele erau trei nimfe care au jurat să-şi păzească mereu fecioria. Ele avea în grijă gradina zeiţei Hera în care creşteau mere de aur. Acestea au fost plantate din crenguţa pe care soţia lui Zeus a primit-o ca dar de nuntă de la Gaia (pământul primordial sau uneori, Mama Natură). Deşi nimfele nu lăsau pe nimeni să ia din roadele pretiose, ocazional culegeau mere pentru ele ca să rămână veşnic tinere şi frumoase. Eris, zeiţa discordiei, a reuşit să le înşele vigilența la un moment dat şi a furat unul dintre fructe pe care care l-a inscripţionat cu “celei mai frumoase”. S-a făcut nevăzută şi a aruncat mărul între Hera, Afrodita şi Atena. Aceasta este originea expresiei “mărul discordiei”. Cele trei s-au certat din cauza lor şi nu puteau hotărî care îi se potriveşte titlul. Prin urmare, l-au forţat pe tânărul Paris să aleagă dintre ele. Nativii în Fecioară, asemenea Hesperidelor, sunt foarte vigilenţi, oameni de încredere şi sunt extrem de organizaţi. De regulă sunt foarte atenţi la detalii şi minuţioşi însă promisiunile măreţe şi dorinţa de îmbogăţire îi pot face să treacă uneori peste normele sociale.

www.garbo.ro

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad