Horoscop de legendă: Locul fabulos al zodiei tale (II)

Istoria umanităţii este plină de legende despre locuri fabuloase, mitice în care s-ar afla secretul vieţii veşnice. Unele dintre ele sunt căutate şi astăzi de istorici, în timp ce altele s-au pierdut pe veci încă din timpuri primordiale.

BALANŢA – Avalon, Marea Britanie

Potrivit legendelor, după bătălia dintre regele Arthur şi Mordred de la Camlan, eroul s-a retras în această insulă învăluită în mister pentru a se vindeca şi de atunci nu a mai fost văzut. Se spune însă că străjuieşte din insulă peste bunăstarea Regatului, iar atunci când vin vremuri primejdioase, regele se întoarce pentru a-şi apăra supuşii. Tot aici se crede că îşi păstrează celebra sabie Excalibur pe care a pus-o în slujba dreptăţii de-a lungul vieţii. Asemenea lui Arthur, Balanțele au firi justiţiare, gata să-i apere pe cei la care ţin fără să aştepte înapoi niciun fel de răsplată. Ţin foarte mult la etichetă şi la formalităţi, dar dincolo de această aparenţă, sunt oameni calzi şi iubitori, gata de sacrificiu. Atunci când sunt răniţi, nu caută atenţia nimănui şi ştiu să se vindece singuri.

SCORPION – Sodoma şi Gomora

Cele două cetăţi de legendă sunt menţionate atât în Vechiul Testament, în Noul Testament, cât şi în Coran. Deşi acum cele două cetăţi sunt asociate cu homosexualitatea, înţelesul original este cu totul altul. Oraşele sunt simboluri ale luxului, ale unei vieţi decadente şi plină de plăceri trupeşti. Biblia spune că trei îngeri au coborât din cer să cerceteze locuitorii cetăţii şi au găsit adăpost la Lot. Oamenii au înconjurat casa şi i-au cerut acestuia să-i scoată afară. Interpretările variază de aici. Unii susţin că locuitorii intenţionau să îi violeze în timp ce alţii spun că voiau doar moartea lor. Lot le-a oferit în schimb pe cele două fete ale sale, virgine încă. Gloata furioasă a refuzat acest schimb şi l-au ameninţat pe Lot cu moartea, însă el şi familia sa au fost salvaţi de îngeri. Atunci când Dumnezeu i-a spus lui Avraam, unchiul lui Lot, că vrea să şteargă oraşele de pe faţa pământului, omul a cerut îndurare şi păsuință până va găsi 50 de oameni drepţi. Dacă i-ar fi descoperit, atunci oraşele ar fi fost salvate. Spre disperarea lui, Avraam nu a găsit nici măcar 10 locuitori cinstiţi, iar cele două oraşe au pierit. Scorpionii sunt oameni cu forţă şi apetit sexual extraordinar. Sunt înclinaţi către plăcerile trupului şi fac uneori din ele titluri de onoare. Seducţia este arma lor cea mai puternică şi nu se feresc să se folosească de ea.

SĂGETĂTOR – Turnul Babel, Babilon

Măreţul Turn Babel este prima construcţie omenească după potopul biblic. Oamenii trăiau în armonie în această perioadă, erau înclinaţi către cele spirituale şi tainele filosofiei, vorbeau o singură limbă, dar îşi întorseseră faţa de la Dumnezeu. Turnul trebuia să ajungă până la nori şi simboliza puterea din ce în ce mai mare a oamenilor, care voiau să ajungă asemenea lui Dumnezeu. Mâniat de mândria lor fără seamăn, El le-a încurcat minţile şi le-a hărăzit să vorbească fiecare în alt grai astfel încât să nu se mai înţeleagă. Din această cauză, Turnul nu a mai fost terminat, iar oamenii s-au împrăştiat în toate zările Pământului. Săgetătorii năzuiesc şi ei către stele. Chiar simbolul lor, Arcaşul, arată acest lucru. Sunt oameni spirituali care îşi cultivă mintea şi o îmbogăţesc permanent. Au o sete neostoită de cunoaştere, dar le plac laudele şi sunt foarte orgolioşi.

CAPRICORN – Ys, Franţa

Legenda oraşului Ys este strâns legată de forţa apei, cea care susţine viaţa, dar care o poate lua într-o clipă. Istoricii cred că oraşul a fost construit pe coasta Bretaniei, în regiunea Cornouaille, sub domnia lui Gradlon. Fiica sa, Dahut, era îndrăgostită de mare iar tatăl ei a ţinut să îi îndeplinească această dorinţă. Deşi era o cetate extrem de frumoasă, locuitorii săi au început să trăiască în păcat, influenţaţi fiind de fiica regelui. Aceasta avea obiceiul să participe la orgii, iar spre dimineaţă, îşi ucidea partenerii. Se spune însă că era atât de pricepută în tainele amorului încât bărbaţii erau bucuroşi să îşi dea viaţa pentru o noapte petrecută alături de ea. Capricornii sunt şi ei făpturi pe jumătate peşti şi pe jumătate oameni. Asemeni lui Dahut, ei vor încerca necontenit să urce cât mai sus pe scara puterii şi nu se vor da în lături de la nimic. Sunt măcinaţi în interior de o ambiţie fără seamăn şi au o sexualitate puternică pe care însă o ţin ascunsă.

VĂRSĂTOR – Atlantida

Este probabil cel mai cunoscut loc legendar. Atlantida a fost menţionată prima dată în „Dialogurile” lui Platon. Filosoful spunea că cetatea este o adevărată forţă navală care a făcut cuceriri importante în vestul Europei şi în Africa. Sfârşitul lor a fost atras de războiul cu atenienii, pe care nu i-au putut cuceri. Insula lor, aflată dincolo de Coloanele lui Hercule (Strâmtoarea Gibraltar), s-a scufundat fără urmă într-o zi şi o noapte. Locuitorii insulei erau iscusiţi şi aveau o tehnologie avansată, mult peste nivelul altor popoare. Aceştia stăpâneau nu doar apele dar şi aerul, potrivit unor teorii ale conspiraţiei. Cei care au plecat în căutarea Atlantidei au speculat până într-acolo încât o teorie vehiculată spune că atlanţii nu erau fiinţe umane, ci extratereştrii care au venit să împărtăşească din ştiinţa lor cu pământeni aleşi. Locul exact al insulei nu este cunoscut nici până astăzi, în ciuda numeroaselor teorii şi căutări neîntrerupte. Uneori, Atlantida este plasată în mijlocul Europei sau în Marea Mediterană. Vărsătorii sunt oameni avangardişti, cu minţi bogate şi deschise, asemenea locuitorilor din Atlantida. Temerari şi revoluţionar, ei posedă forţe nebănuite şi pot mobiliza masele cu uşurinţă. Înţeleg foarte uşor conceptele matematice iar tehnologia nu are secrete prea mari pentru ei. Cuvântul care defineşte Vărsătorii este „inovaţia”.

PEŞTI – Câmpiile Elizee, Grecia Antică

În fapt, nu vei găsi niciodată Câmpiile Elizee pe o hartă. Ele sunt corespondentul elenilor antici la Paradisul creştin. Totuşi, poetul Homer le-a localizat la marginea vestică a pământului, pe ţărmul nesfârşitului Okeanos. Aici este locul în care ajung eroii şi oameni drepţi după moarte. Câmpiile sunt nesfârşite, iar dealurile sunt acoperite cu iarbă crudă, măruntă şi delicatele flori de dediţel (Pulsatilla Montana). Aici nu există durere şi suferinţă, iar sufletele curate îşi duc existenţa în armonie, dragoste şi înţelegere. Ei se bucură după moarte de aceleaşi plăceri pe care le-au gustat în timpul vieţii. Simt bucuria vinului, căldura soarelui pe fețe, iar cei care nu şi-au întâlnit jumătatea în cursul vieţii o vor găsi aici şi se pot bucura de dragoste. Peştii sunt oameni blânzi, calzi şi foarte sensibili. Iubesc pacea şi caută să trăiască în armonie cu oamenii din jur. Sunt capabili de sacrificii la care alţii nici nu s-ar putea gândi şi pun binele celor pe care îi iubesc desupra dorinţelor personale. Compasiunea lor nu are limite şi nu este părtinitoare.

www.garbo.ro

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad