Horoscop mitologic: Zeul grec al zodiei tale (II)

Fiecare zodie este guvernată de o planetă; aşa cum ştiţi, astrele cereşti au fost botezate după numele marilor zeităţi din panteonul roman. Însă întemeietorii Cetăţii Eterne aveau origini elene, prin urmare şi mitologia lor este orginară din legendele marelui Olimp. După căderea Troiei, vărul regelui Priam, tânărul Enea, sub îndrumarea zeilor, a strâns o ceată de oameni loiali şi a fugit spre Italia actuală. Mai târziu, o descendentă a sa, Rhea Silvia, avea să devină mama gemenilor Remus şi Romulus.

FECIOARĂ Planetă: Mercur Zeitate: Hermes

Fecioarele sunt guvernate de zeul hoţilor, asemenea Gemenilor. Nativii acestei zodii nu suportă inactivitatea şi caută să se împlinească prin muncă. Deşi rareori ajung în poziţii de conducere, Fecioarele sunt cele care ţin unite o echipă. Au mari abilităţi de organizatori şi ştiu să îndrume oamenii. De asemenea sunt persoane foarte responsabile, pe care te poţi baza oricând.

BALANȚĂ Planetă: Venus Zeitate: Afrodita

Cei care s-au născut în zodia Cumpenei au un simţ estetic foarte bine dezvoltat, asemenea Taurilor. Când vine vorba de dragoste, ei sunt adepţii gesturilor simple, dar romantice. Uneori pot fi foarte nestatornici în relaţii şi au obiceiul să îşi schimbe des partenerii. Cu toate acestea, atunci când aleg să se despartă de cineva, o fac cu foarte multă eleganţă şi au grijă să nu rănească sentimentele nimănui.

SCORPION Planetă: Marte Zeitate: Ares

Scorpionii şi Berbecii au foarte multe lucruri în comun. În mod paradoxal, acest lucru face foarte dificilă relaţionarea dintre cele două zodii. De la patronul lor, Scorpionii au împrumutat virilitatea şi forţa sexuală. Nimic nu le stă în cale atunci când vor să obţină ceva şi nu le este teamă să se folosească de atuurile lor, inclusiv de sexualitate, pe care o manevrează uneori ca pe o armă. Sunt oameni foarte atrăgători şi sunt mereu înconjuraţi de admiratori. Au o latură întunecată, foarte periculoasă, de care este bine să te fereşti.

SĂGETĂTOR Planetă: Jupiter Zeitate: Zeus

Zeus este figura centrală a panteonului elen. Stăpâneşte cerul şi puterea fulgerului şi în acelaşi timp este considerat părintele zeilor şi oamenilor. Legendele despre faptele sale sunt numeroase şi din fiecare ies câteva trăsături de caracter. În ciuda faptului că era zeitatea supremă, cu siguranţă nu era un model de conduită. A avut numeroase legături amoroase, unele dintre ele chiar şi fără consimţământul femeilor pe care le dorea. Cu toate acestea, avea un acut simţ al dreptăţii, iar atunci când promitea ceva, se ţinea întotdeauna de cuvânt. Săgetătorii sunt, poate, cele mai spirituale semne din zodiac. Sunt înclinaţi către filosofie, artă şi meditaţie. Au o prezenţă impunătoare şi ştiu să se facă remarcaţi. Ţelurile lor sunt înalte şi adesea ajung în poziţii importante. Pe de cealaltă parte, dacă sunt acaparaţi de putere, pot avea înclinaţii dictatoriale.

CAPRICORN Planetă: Saturn Zeitate: Cronos

Acesta este una dintre cele mai vechi figuri din mitologia greacă. Cronos este cel mai tânăr dintre cei 12 Titani. El s-a căsătorit cu Rhea, sora sa, iar din legătura lor s-au născut Zeus, Hades, Poseidon, Demeter, Hestia şi Hera. Cronos şi-a ucis tatăl şi s-a urcat pe tron alături de Rhea. Perioada în care ei au domnit peste împărăţia oamenilor a rămas în antichitate drept „Epoca de aur”. Oamenii trăiau în armonie deplină, nu existau războaie, foamete sau boli şi nici măcar nu era nevoia de legi. Însă o profeţie spunea că zeul avea să fie detronat de unul dintre copiii săi. Prin urmare, de fiecare dată când Rhea aducea pe lume un copil, Cronos îl înghiţea. Legenda are însă o semnificaţie profundă: este metaforă prin care grecii arătau că timpul nu iartă pe nimeni şi nimic. Asemenea lui Cronos, nativii în Capricorn sunt conducători înnăscuţi şi drepţi. Însă sunt măcinaţi de dorinţe puternice şi au un spirit competitiv care îi poate împinge să facă lucruri regretabile. Ambiţia lor are şi o altă cauză. Încă de foarte tineri, Capricornii resimt acut trecerea timpului şi nu vor să-şi irosească viaţa. Din această cauză, vor încerca mereu să realizeze foarte multe lucruri în cea mai scurtă perioadă de timp posibil şi să demonstreze astfel tuturor că sunt cei mai buni, indiferent de domeniu.

VĂRSĂTOR Planetă: Uranus Zeitate: Uranus

Deşi la romani era cunoscut sub numele de Caelus, planeta pe care o guvernează a primit denumirea romană. Uranus este zeul primordial, cel din care s-au tras toate celelalte divinităţi. El a fost cel dintâi care s-a desprins din haosul cosmogonic. Din uniunea sa cu Geea, zeiţa Pământ, s-au născut cei 12 Titani, dar şi Ciclopii – uriaşii cu un sigur ochi, Hecatonchirii – monştrii cu 100 de mâini şi 50 de capete precum şi Eriniile – zeiţele răzbunării. Vărsătorii, asemenea lui Uranus, au curajul să meargă pe căi nebănuite de alţii şi excelează în domenii în care sunt necesare spiritele inovative. Adoră lucrurile noi şi, pentru ei, nu există o provocare pe care să nu o poată accepta, cum nu există nici piedică de nedepășit. Sunt foarte ambiţioşi, au spirit de aventură şi se aruncă uneori cu capul înainte. Îşi asumă riscuri foarte mari, dar, de cele mai multe ori, au de câştigat.

PEŞTI Planetă: Neptun Zeitate: Poseidon

În mitologia greacă, Poseidon este frate cu Zeus şi Hades. Atunci când olimpienii au câştigat supremaţia Universului în lupta cu Titanii, cei trei fraţi au tras la sorţi pentru a-şi împărţi domniile. Lui Zeus i-a fost sortit să domnească în cer, peste zei şi oameni, Hades a luat în stăpânire Tărâmul Umbrelor şi sufletele morţilor, iar Poseidon are în stăpânire forţa apelor, atât de necesare vieţii. Una dintre cele mai cunoscute legende legate de numele său este centrată în jurul oraşului Atena. Locuitorii săi au fost nevoiţi să îşi aleagă patronii dintre doi mari zei: Pallas-Athena, patroana înţelepciunii, şi Poseidon. Ei au fost tentaţi mai degrabă de daruruile zeiţei, agricultură şi pomicultură decât cele ale lui Poseidon, măreţia în războaie şi puterea apelor. Peştii sunt oameni foarte intuitivi şi ştiu, asemenea lui Poseidon, să piardă cu demnitate. De regulă au suflete mari şi o blândeţe aproape nepământeană. Până şi apariţia lor este una discretă şi păşesc parcă plutind pe valuri. Stările de spirit ale Peştilor sunt schimbătoare, întocmai ca marea. Într-un anumit moment pot fi calmi şi liniştiţi ca mai apoi să se agite din senin, fără niciun motiv evident.

www.ziare.com

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad