Horoscopul babilonian al vieţii şi al destinului

Descoperirile arheologilor au demonstrat că astrologia babiloniană este primul sistem de acest fel din lume şi datează din mileniul al doilea, î.Hr.

Zodia Sin, Astru: Luna Zi: Luni

Persoanele care s-au născut într-o zi de luni au destinul guvernat de zeul Sin, cunoscut şi sub numele de Nanna. El este fiul celor două mari divinităţi babiloniene, Enlil şi Ninlil. Sin are o statură impunătoare. Barba lui este făcută din lapis lazuli şi călătoreşte pe un taur înaripat. Cu timpul, el a devenit figura centrală venerată de babilonieni. Era considerat stăpânul înţelepciunii şi făuritorul lumii terestre. Cei care s-au născut sub oblăduirea sa sunt oameni misterioşi, înzestraţi cu spirit temerar. Viziunile lor sunt uneori atât de futuriste încât se fac înţeleşi foarte greu. Fazele lunii îi influenţează puternic, iar starea lor de spirit se poate schimba foarte repede. Au o viaţă interioară bogată şi trăiesc toate emoţiile la intensitate maximă.

Zodia Nergal, Astru: Marte Zi: Marţi

Zeul este asociat uneori cu Shamash, zeul Soarelui. Însă Nergal este soarele din amiază, cel care arde şi pârjoleşte. În imnuri şi poeme, el este slăvit ca zeul războiului şi al distrugerii. Păzeşte poarta între cele două lumi şi guvernează peste regatul morţilor. Persoanele născute în zilele de marţi sunt dinamice, mereu în mişcare şi au multă forţă fizică. Aparent, bateriile lor nu se epuizează niciodată şi sunt mereu gata de muncă. Au scopuri înalte în viaţă şi ştiu exact cum să le atingă. Sunt însă oameni care acţionează sub impulsul momentului şi adeseori nu se gândesc la consecinţe. În dragoste, sunt ca focul. Se aprind repede, ard frumos, dar în urma lor rămâne doar cenuşa. Ţin foarte mult la orgoliul lor şi se vor răzbuna crunt dacă simt ca li s-a făcut o nedreptate.

Zodia Nabu, Planetă: Mercur Zi: miercuri

Nabu este zeul înţelepciunii şi al cuvântului scris. Mulţi supuşi îţi botezau copiii cu numele său, în speranţa că vor primi astfel măcar o parte din înţelepciunea sa. El avea în grijă Tăbliţele Destinului pe care era inscripţionată soarta fiecărui om. Era uneori venerat ca zeu al fertilităţii şi al apelor. Mijlocul său preferat de transport era un dragon, primit de la tatăl său, Marduk. Oamenii născuţi în zilele de miercuri sunt binecuvântaţi cu darul vorbirii elocvente. Îşi exprimă foarte clar ideile şi dau dovadă de o judecată dreaptă. Au un fler special în afaceri şi pot avea mult succes de-a lungul vieţii în domenii comerciale. Locvacitatea lor le va fi foarte utilă în viaţă şi vor avea multă putere de convingere. Ei posedă o însuşire rară. Manipulează oamenii în aşa manieră încât le pot planta sămânţa unei idei în cap, iar ceilalţi vor acţiona potrivit dorinţelor acestora, fără să bănuiască ceva.

Zodia Marduk, Planetă: Jupiter Zi: Joi

Originea acestui zeu este destul de incertă şi se crede că este unul dintre primele nume venerate de babilonieini. În mod tradiţional, el este asociat cu apa, ciclul vieţii vegetale, dar şi cu magia. Cei care s-au născut sub oblăduirea lui sunt oameni foarte obiectivi, dar prietenoşi. Au păreri foarte bine înrădăcinate pe care le nu impun însă celorlalţi cu forţa. Ştiu să argumenteze foarte bine ceea ce spun şi au o minte foarte deschisă la sugestii. Sunt oameni foarte practici şi ştiu cum să găsească echilibrul între valorile materiale şi cele spirituale. Familia este foarte importantă pentru ei şi este centrul vieţii lor. În dragoste sunt parteneri loiali şi nu acceptă infidelitatea ca fiind ceva normal şi tolerat.

Zodia Ishtar, Planetă: Venus Zi: Vineri

Este singura figură feminină din zodiacul babilonian. Ea este zeiţa dragostei, a fertilităţii, a războiului şi a sexului. Ishtar este asociată cu senzualitatea feminină, patroana sexualităţii şi a plăcerilor trupeşti. Cultul ei cerea practicarea prostituţiei sacre şi toate ritualurile de venerare a zeiţei implicau contacte sexuale. Oraşul sfânt al zeiţei era Uruk, cetatea curtezanelor sacre, iar ea era numită „curtezana zeilor”. Unul dintre cele mai populare dansuri exotice, „Dansul celor 7 valuri”, este legat de o legendă despre Ishtar. Se spune că ea a vrut să coboare în lumea celor morţi, însă regina acestui regat, Ereshkigal, i-a cerut un tribut. Pentru fiecare dintre cele 7 porţi prin care trecea, zeiţa trebuia să-şi scoată o piesă vestimentară. Când a ajuns în lumea morţilor, ea a rămas goală. Ereshkigal a legat-o în lanţuri grele şi, astfel, muritorii de pe pământ au încetat să mai facă sex, prin urmare nu se mai puteau reproduce, iar omenirea risca să piară. Cea mai clară trăsătură de caracter a persoanelor născute în zilele de vineri este puterea lor imensă de a iubi. Nativii lui Ishtar sunt fiinţe tandre şi sociabile. Au o imaginaţie bogată, iar când se îndrăgostesc, îşi exploatează la maxim acest talent, spre mulţumirea partenerului. Deşi sunt înclinaţi către senzualitate, ştiu să fie foarte fideli. Nimeni nu resimte durerea unei trădări aşa cum o fac cei născuţi sub protecţia lui Ishtar.

Zodia Ninurta, Planetă: Saturn Zi: Sâmbătă

Ninurta era extrem de apreciat de oameni. El era considerat zeul-fermier, cel care i-a învăţat pe muritori să-şi cultive ogoarele. De asemenea, avea puterea să îi vindece de boli şi să-i scoată de sub puterea demonilor. Ninurta apare reprezentat cu un arc şi săgeţi pe care le-a folosit atunci când l-a răpus pe monstrul Imdugud. De asemenea, el are uneori o seceră în mână şi un buzdugan. Cei care s-au născut sub protecţia sa sunt oameni pasionali şi pun mult suflet în tot ceea ce fac. Voinţa lor este de neînfrânt şi atunci când îşi propun ceva, nimic nu îi va împiedica să-şi atingă scopul. Cu toate acestea, folosesc doar mijloace oneste şi dacă nu reuşesc de la prima încercare, nu se lasă păgubaşi. Ştiu să accepte o înfrângere şi privesc eşecurile ca pe lecţii pe care le au de învăţat pentru a se perfecţiona.

Zodia Shamash, Astru: Soarele Zi: Duminică

Shamash este zeul suprem al soareului, precum şi cel al dreptăţii în mitologia babilioniană. Se credea despre el că le vine în ajutor celor care nu se pot apăra singuri sau celor care au fost acuzaţi pe nedrept. În cele mai multe cazuri, este adorat împreună cu Sin şi Ishtar, care completează triada sacră. Shamash însumează puterea soarelui, Sin are în stăpânire luna, iar Ishtar simbolizează puterea creaţiei. Oamenii guvernaţi de Shamash sunt veseli, deschişi şi sociabili. Dacă reuşeşti să le câştigi încrederea, îţi vor rămâne loiali pe tot parcursul vieţii. Ei sunt conducătorii ideali. Ştiu să îmbine blândeţea cu fermitatea, autoritatea cu căldura sufletească şi sunt dispuşi să ierte atunci când persoana care le-a greşit îşi cere scuze sincere. Crezul lor în viaţă este că oricine merită a doua şansă, dar următoarea greşeală nu este o eroare, ci o intenţie rea.

www.garbo.ro

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad