Horoscopul Hawaiian – horoscopul exotic al Paradisului (I)

Insulele Hawaii mai sunt cunoscute şi sub numele de „Paradisul din Pacific”. Descoperă ce zodie exotică eşti într-un horoscop mitologic spectaculos, venind de pe cele mai frumoase meleaguri ale lumii!

Berbec (21 martie – 20 aprilie) – NANA în horoscopul hawaiian

Nana, echivalentul Berbecului din mitologia greacă, este înfăţişată în mitologia hawaiiană printr-un chip de Războinic ce inspiră putere. Pe de altă parte, în calendarul hawaiian, Nana este luna Florii care înfloreşte. Nativii Nana sunt înzestraţi cu vitalitate, energie, optimism, dar şi cu forţa de a-şi îndeplini ţelurile şi de a răzbi în viaţă. Ei sunt războinicii vieţii, dispuşi să meargă până în pânzele albe pentru a ajunge acolo unde îşi doresc. Convingerile lor sunt stabile, mintea şi argumentele lor atât de puternice încât dezarmează din start orice critică. Au calităţi de lideri, sunt întreprinzători şi pot conduce cu uşurinţă mase de oameni. Ei influenţează opiniile celorlalţi şi se fac respectaţi. Au tendinţa de a fi agresivi şi de a exploda uşor.

Taur (21 aprilie – 20 mai) – WELO în horoscopul hawaiian

Welo din mitologia hawaiiană, echivalentul Taurului, este înfăţişat adesea prin mistreţul sălbatic, înrudit cu Taurul din mitologia greacă şi care impunea cel mai mare respect în Hawaii de demult. Welo este un semn fix de pământ, simbol al Făurătorului sau al Constructorului. Nativii Welo sunt stabili, curajoşi, având simţul umorului şi o inimă caldă, urmărind să aibă pace şi linişte în jurul lor. Sunt cinstiţi şi dedicaţi cauzei lor, dar şi ataşaţi de principiile lor de viaţă de la care nu se abat. Au tărie de caracter care le permite să treacă cu fruntea sus prin situaţiile dificile ale vieţii. În acelaşi timp sunt pozitivi, constructivi, cu spirit practic. Iubesc cu pasiune, însă şi cu violenţă. Atunci când sunt răniţi, se apără într-un mod violent, nestăpânit.

Gemeni (21 mai – 20 iunie) – IKIIKI în horoscopul hawaiian Ikiiki – zodia Gemeni

Ikiiki reprezintă semnul mitologic hawaiian al Gemenilor, fiind reprezentat de Gemenii roiali Alii, semnul de aer al Artistului sau al Inventatorului. Gemenii Aliii, Kamanawa şi Kameeiamoku, au slujit regelui Kamehameha I, ajutându-l pe marele rege să unifice Regatul Hawaii. Nativii Ikiiki au puternice înclinaţii către artistic şi către frumos, dar şi o personalitate contradictorie. Sunt plini de energie, neliniştiţi, capricioşi, cu o putere fantastică de a-şi exprima ideile şi emoţiile. Ţintesc către o viaţă bună, palpitantă şi plină de entuziasm.

Rac (21 iunie – 22 iulie) – KA’AONA în horoscopul hawaiian

Racul din mitologia greacă îşi găseşte echivalent în mitologia hawaiiană prin ‘A’ama, un homar ce reprezintă semnul cardinal de apă al Profetului său al Învăţătorului. Despre copiii acestei zodii, locuitorii anticului Hawaii credeau că sunt atrăgători şi făcuţi să fie iubiţi, iar numele acestei zodii desemnează pe „cineva care este specialist în a câştiga cunoaştere”.  Nativii Kaaona sunt emoţionali şi trec prin cea mai largă şi variată gamă de emoţii, influenţând şi sentimentele celorlalţi. Sunt extrem de afectuoşi şi se lasă uşor iubiţi, însă au schimbări bruşte de dispoziţie şi sunt sensibili. Deşi par delicaţi şi vulnerabili, nu te-ai aştepta să facă faţă celor mai grele situaţii cu atâta forţă, curaj şi voinţă. Atunci când sunt hotărâţi şi au de partea lor persoana pe care o iubesc, aceşti nativi pot muta munţii din loc. Pot traversa, precum racul traversează pietrele de lavă, cele mai potrivnice şi aprige circumstanţe. Au de asemenea talent pedagogic şi capacitatea de a-i instrui pe ceilalţi.

Leu (23 iulie – 22 august) – HILINAEHU în horoscopul hawaiian

Hilinaehu, echivalentul exotic al Leului, este perceput în astrologia insulelor Hawaii de masca lui Ku, un Akua (zeu) protector al regilor hawaiieni, în special al regelui Kamehameha I. De aceea, Hilinaehu este considerat a fi şi semnul Regelui. Marele Ku, considerat a fi în vremurile antice drept unul dintre cei patru mari şi atotputernici zei hawaiieni, aduce nativilor acestor zodii autoritate, măreţie, energie, abilitatea de a se impune, dar şi tendinţa de a fi autoritari sau tendinţa de a domina. Nativii zodiei iubesc viaţa aşa cum este ea, adoră să-i savureze plăcerile vinovate şi nevinovate, adoră să se relaxeze şi să aibă tot confortul necesar. Hilinaeh este şi luna ploilor bruşte.

Fecioară (23 august – 22 septembrie) – MAHOE MUA în horoscopul hawaiian

Fecioara din mitologia europeană îşi găseşte un echivalent inedit în mitologia hawaiiană în Mahoe Mua, descrisă aproape identic, printr-un simbol similar, cel al fecioarei, şi desemnând semnul mutabil de pământ al Meşteşugarului sau al Criticului. Mahoe Mua este de fapt Pele, faimoasa femeie zeiţă patroană peste vulcani şi creatoare a craterelor din Hawaii. Nativii Mahoe Mua sunt înzestraţi cu o creativitate fantastică, inteligenţă, virtuozitate şi simţ critic. În acelaşi timp, sunt meticuloşi, orientaţi către detalii şi iubind ordinea. Au o răceală a felului de a fi care, precum lava, poate fi topită cu greu. Atunci însă când se aprind, se calmează greu. Mahoe Mua este luna Lunilor Gemene.
www.garbo.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad