Horoscopul Hawaiian – horoscopul exotic al Paradisului (II)

Insulele Hawaii mai sunt cunoscute şi sub sintagma de „Paradisul din Pacific”. Descoperă ce zodie exotică eşti într-un horoscop mitologic spectaculos, venind de pe cele mai frumoase meleaguri ale lumii!

Balanţa (23 septembrie – 22 octombrie) – MAHOE HOPE în horoscopul hawaiian

Regăsim Balanța din mitologia europeană şi în mitologia hawaiiană sub semnul lui Mahoe Hope, reprezentat tot printr-o balanţă, semn cardinal de aer ce simbolizează Omul de Stat. Zeul care reprezintă justiţia în mitologia hawaiiană este zeul Hokeo, cel care ţine în mâini, în balanţă, capetele adevărului, esenţa unei vieţi lungi şi rodnice. Vechii hawaiieni credeau că destinul lor se află sub balanța unor Aumakua (zei), cei care le evaluează comportamentul şi faptele şi îi judecă. Nativii Mahoe Hope sunt atraşi de artistic şi de frumos şi au abilitatea de a-i înţelege şi de a-i susţine pe ceilalţi. Capacitatea lor de concentrare este remarcabilă şi remarcabil este şi modul în care reuşesc să facă lucrurile într-o mod atât de eficient, într-un timp foarte scurt. Urăsc nedreptatea şi sunt apărători ai celor slabi şi aflaţi în situaţii dificile. Au o tărie care vine din interior şi care poate muta munţii din loc. Trăiesc pentru a-şi face partenerul fericit şi sunt partenerii ideali într-o căsătorie datorită devotamentului lor.

Scorpion (23 octombrie – 22 noiembrie) – IKUWA în horoscopul hawaiian

Ikuwa, semnul hawaiian ce echivalează Scorpionul din mitologia greacă, este reprezentat de Peştele Scorpion. Ikuwa este semnul fix de apă al Comandantului sau al Supraveghetorului, marele „Kahuna-Nui” hawaiian sau cel mai înalt rang de preoţi, al doilea după regele însuşi. Nativii acestei zodii nu sunt oameni care nu pot să treacă neobservaţi de către cei din jur, chiar şi în cazul în care ei înşişi nu se iau prea în serios. Pasionali, ardenţi, sunt capabili să atingă înalte culmi profesionale, artistice, intelectuale şi chiar financiare. Adesea nici ei însuşi nu îşi realizează pe deplini capacităţile remarcabile. Au o personalitate pătrunzătoare şi convingeri puternice care se revarsă asupra celorlalţi. Pot fi şi răutăcioşi, impulsivi, lipsiţi de răbdare şi intoleranţi faţă de greşelile celorlalţi. Luna lu Ikuwa este luna Trăsnetului pe cer.

Săgetător (23 noiembrie – 21 decembrie) – WELEHU în horoscopul hawaiian

Welehu, echivalentul hawaiian al Săgetătorului din mitologia greacă, aduce cu sine o personalitate guvernată de Akua Paani, zeul sporturilor. Welehu este înfăţişat prin Pana Pua, Arcaşul, şi este semnul mutabil al Înţeleptului sau al Sfătuitorului. Nativii acestui semn au sete pentru cunoaştere şi foame pentru descoperire, dar şi o intuiţie fantastică. Instinctele lor sunt bine dezvoltate, iar integritatea felului de a fi este emblema personală cu care se prezintă în lume. Adoră să cerceteze, să exploreze, să supună totul filtrului minţii lor ascuţite. Nativii Welehu sunt oameni care iubesc mişcarea, stilul de viaţă sănătos, activităţile în natură. Dinamici, impetuoşi, uneori nestăviliţi, sunt mărinimoşi şi dezinteresaţi.

Capricorn ( 22 decembrie – 19 ianuarie) – MAKALLI în horoscopul hawaiian

Makalli este echivalentul mitologic hawaiian al Capricornului din mitologia greacă, reprezentând semnul cardinal al Ambasadorului, al Cercetătorului. Luna Lui Makalli este luna în care au avut loc erupţiile vulcanice care au format insulele Hawaii şi luna în care adâncimile oceanului l-au adus pe Koa, marele Capricorn, cu coada de peşte, însă fără coarne. Zeul Lono (zeul păcii şi al prosperităţii) s-a îndurat însă de el şi i-a dăruit şi coarne, transformându-l ulterior într-o creatură de pământ. Koa imprimă nativilor acestei zodii încăpăţânare, ambiţie, dar şi perseverență în atingerea scopurilor. Sunt înţelepţi, însă înţelepciunea lor se blochează uneori în îndârjire, mai puţin în cazurile în care ambiţia lor are o finalitate nobilă. Au răbdare şi perseverenţă, având totodată un sistem filosofic de gândire.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie) – KAELO în horoscopul hawaiian

Kaelo din mitologia hawaiiană este echivalentul Celui care poartă apa din mitologia greacă, reprezentând semnul fix al Căutătorului de Adevăr. În luna lui Kaelo, râurile şi oceanele pământului s-au umplut cu apă din rai, primind binecuvântarea cerului. Nativii acestei zodii sunt iubitori ai adevărului şi ai cunoaşterii, pe care le fac cunoscute şi celor din jur. Ei adună adevărurile universale şi cunoştinţele despre lume şi viaţă, lăsându-le să curgă şi asupra celor din jur. Nativii Kaelo au un spirit profund umanist şi sunt înzestraţi cu un apetit fantastic pentru tot ceea ce ţine de cunoaştere. Iubesc cunoaşterea în toate formele ei. Adoră să cerceteze, să exploreze şi să descopere. Sunt vizionari înnăscuţi, dar şi persoane integre, cu principii solide. Au o extravaganţă a felului de a fi care îi face uneori să fie neînţeleşi de ceilalţi, însă în acelaşi timp şi o mare putere de atracţie dată de nobleţea lor. Au o minte deschisă şi tolerantă, fiind capabili să îi accepte pe ceilalţi necondiţionat.

Peşti (19 februarie – 20 martie) – KAULUA în horoscopul hawaiian

Kaulua este echivalentul Hawaiian al Peştilor din mitologia greacă, semn de apă înfăţişat adesea printr-un simbol magnific, atotputernicul Mahimahi, o reprezentare a 2 peşti delfini. Unul din aceşti Mahimahi (delfini) este îndreptat către „Mauka” (munte) şi celălalt către „Makai” (mare), sugerând lupta pe care o duce Kaulua pentru a-şi găsi direcţia în viaţă. Nativii Kaulua au un fond sufletesc bun şi abilităţi remarcabile pe care adesea nu le explorează suficient. Îşi găsesc cu greu drumul în viaţă şi suferă din această cauză, ezitând pe mai multe cărări ale vieţii şi simţindu-se în multe rânduri neîmpliniţi. Fac valuri în viaţă şi rămân fideli lor înşişi, visurilor lor, indiferent de tentaţii precum bani sau putere. Nu îşi realizează extraordinara capacitate pe care o au de a fi flexibili şi de a se strecura printre dificultăţi şi probleme. Au simţul datoriei, al familiei, al unităţii şi sunt nişte visători idealişti.
www.garbo.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad