Hotărâre fără precedent în CEO!!! Iată câţi salariaţi TESA vor fi disponibilizaţi, în următorii doi ani


Pe lângă proiectul de redimensionare a TESA din Complexul Energetic Oltenia, conducerea companiei are în vedere disponibilizări masive, în următorii doi ani, din rândul personalului administrativ.
Până acum, lucrurile nu sunt clare deoarece, dacă iniţial au existat discuţii doar despre eficientizarea activităţii la nivelul personalului TESA, ceea ce însemna, potrivit membrilor Directoratului CEO, o reducere a salariaţilor din sectorul administrativ de la 2.300 la 1.700, în urmă cu câteva zile a apărut, oficial, şi o a doua variantă: aceea prin care 600 de angajaţi ai TESA vor fi disponibilizaţi în perioada 2014-2015.


Proiectul de redimensionare a personalului TESA din CE Oltenia, care se doreşte a fi aplicat încă de la finele acestui an, nu este singurul care vizează diminuarea acestei categorii de salariaţi din compania energetică.
Primul program, deja anunţat de conducerea CEO, aflat în fază destul de avansată, are ca ţintă reducerea personalului administrativ: de la 2.300 la 1.700 de angajaţi.
Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane din cadrul CEO, a declarat că, deocamdată, se evaluează, la nivel de structuri ale companiei, activitatea diferitelor compartimente. „Nu vorbim, în acest moment, de persoane, ci se determină exact modul în care vor fi redimensionate unele structuri. Adică unele dintre acestea vor funcţiona cu mai puţini salariaţi, iar altele se vor desfiinţa, urmând ca activităţile lor să fie preluate şi coordonate de la nivelul CEO; abia în etapa următoare vor fi evaluate şi persoanele. Este clar că vor rămâne specialiştii, iar celorlalţi angajaţi li se va oferi posibilitatea să muncească în conformitate cu pregătirea pe care o au, adică în prima meserie, unde este cazul. Mai exact, juriştii, economiştii, vor putea presta ca electricieni sau lăcătuşi”, a declarat Răuţ.

Răuţ: 600 de salariaţi TESA, disponibilizaţi în următorii doi ani

La finele săptămânii trecute, a apărut o nouă teorie privind redimensionarea personalului administrativ, lansată tot de directorul de Resurse Umane. Ion Răuţ a afirmat, la un post de televiziune local, că programul de disponibilizări anunţat de CEO pentru următorii cinci ani include şi personal TESA.
„În programul de 600 de disponibilizări pe an, pe o perioadă de cinci ani, adică un total de 3.000 de persoane, procentul în care va scădea numărul total de salariaţi este mai mic decât în cel care va scădea TESA. Vizăm ca în toată acestă perioadă, TESA, care reprezintă acum undeva între 12-13% din personalul CEO, să scadă cu vreo 600 de persoane. Astfel, peste cei cinci ani, raportul dintre TESA şi total personal va fi cu mult mai mic. Noi ne propunem ca problema asta, a reducerii personalului TESA, s-o includem în acest program şi s-o rezolvăm în primul şi în al doilea an”, a spus Răuţ.
Cu alte cuvinte, în următorii doi ani, aproximativ 600 de salariaţi din personalul administrativ vor fi trimişi în producţie şi cam tot atâţia vor fi disponibilizaţi.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ion Ion says:

    juriştii, economiştii, vor putea presta ca electricieni sau lăcătuşi, asat daca au fost inainte de a fi facuti juristi si economisti la apelul bocancilor si tot tu i-ai promovat pe unii pe post de jurist sau econimist. Dar cei care n-au fost lacatusi?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad