Hotelul Mina, interesul din spatele intrării în insolvenţă a firmei sindicale Olservmin

- Un parlamentar este interesat de hotelul sindicatelor

Dedesubturile ingineriilor financiare în care au fost atrase ca într-o morişcă societăţile aparţinând sindicatelor miniere, de către Marin Condescu şi cei apropiaţi lui, ar putea uimi organele de cercetare care, în prezent, caută să desluşească, de exemplu, din ce motiv a ajuns SC Olservmin în insolvenţă şi unde au dispărut câteva milioane de euro. Pe lângă afacerile oneroase ce au adus câştig imediat unor personaje privilegiate, miza falimentării societăţii respective este una de multe miliarde şi vizează Hotelul Mina de la Rânca, imobil asupra căruia are şi Olservmin drept de proprietate prin prisma faptului că este acţionar la firma Tursind Min SRL, aflată şi ea foarte aproape de faliment. După mai multe scăderi de preţ, legale de altfel în cadrul procedurii de lichidare judiciară, când un bun nu se vinde imediat, imobilul ar putea ajunge tocmai la un parlamentar gorjean care abia aşteaptă să devină proprietar de hotel într-o zonă turistică, plătit cu mult mai puţin decât face.

Omul de încredere a pasat bunurile statului partenerei lui Condescu

În mai toate actele firmelor sindicale, mai ales când este vorba de sume mari de bani, sunt omniprezente numele amicei şi partenerei lui Marin Condescu, Mădălina Berbecel, al său sau al altor persoane cunoscute ca oameni de încredere. În calitate de acţionar, la acea vreme cu 37%, la SC Tursind Min SRL, firma Olservmin SRL Motru a depus toate eforturile pentru construirea actualului Hotel Mina, ceilalţi acţionari, USMO, CS Pandurii şi FNME, neimplicându-se financiar în acest proiect. Motivul devenea cunoscut abia în momentul în care construcţia (executată, cum altfel, decât de către constructorul preferat pe atunci de PSD, Clement Mocanu) a fost finalizată şi predată de către directorul Olservmin, Pompiliu Popete, administratorului Tursind Min, Mădălina Berbecel. Imobilul care, iniţial, a costat aproape 16 miliarde de lei vechi, plătindu-se până la urmă 40 de miliarde, (însă asta e altă poveste) a fost dotat cu tot ceea ce era necesar bunei funcţionări, achitându-se şi pentru acest lucru peste 2 miliarde de lei vechi. De menţionat că doar pentru 11 tablouri s-a plătit de către Olservmin suma de aproape 15.500 de lei, două fiind achiziţionate cu câte 3.500 de lei fiecare.
Ulterior, în urma a două evaluări făcute de apropiaţi ai lui Marin Condescu, Olservmin a ajuns să deţină doar 25% din Tursind Min. Totuşi, partea sa din Hotelul Mina este estimată, în prezent, la aproximativ un milion de lei.

Un parlamentar vrea Hotelul Mina

Marin Condescu a preferat mereu ca afacerile personale sau cele ale sindicatelor să fie conduse de către oamenii săi de încredere şi, de cele mai multe ori, de către Mădălina Berbecel. De atunci şi până acum, femeia s-a ocupat de buna funcţionare a Tursind Min şi a hotelului atât de bine, (se pare) încât persoane care cunosc situaţia, fiind în conducerea FNME, spun că societatea va intra, până la urmă, în faliment.
Acest lucru ar putea întrista doar pe cei care vor rămâne fără locuri de muncă, nu însă şi personajele care au contribuit ca acest lucru să se întâmple. De fapt, unii vor trage cu siguranţă ponoase din declinul Tursind Min pentru că, conform procedurilor legale, la un moment dat, se va ajunge la scoaterea la licitaţie a bunurilor societăţii, bunuri care, cu aportul celor care se ocupă de proceduri, nu vor fi vândute la prima strigare determinând astfel scăderea preţului. În momentul în care acesta va ajunge cu mult sub valoarea lucrurilor vândute vor apărea şi cumpărătorii  de „bună credinţă”. De exemplu, un senator gorjean, latifundiar şi în prezent, foarte interesat de achiziţionarea Hotelului Mina. Cunoscătorii preconizează că de insolvenţa firmei se va ocupa o cunoscută societate în domeniu, apropiată partidului din care face parte parlamentarul, aşa că lucrurile sunt ca aranjate. Aceleaşi surse spun că afacerea respectivă ar constitui şi unul dintre motivele pentru  care în cazul Olservmin a fost iniţiată procedura de insolvenţă, sute de oameni rămânând din cauza asta pe drumuri.

Berbecel – „recuperatoare” pentru Condescu

Fiind conduse mereu de oameni apropiaţi lui Marin Condescu, Olservmin şi Tursind Min au mai făcut afaceri împreună de-a lungul timpului, de cele mai multe ori păguboase pentru prima dintre acestea. Pe motiv că Olservmin, prestatoare de servicii pentru unităţile SNLO, nu poate să-şi recupereze banii de la cei pentru care prestează, USM Oltenia, singurul acţionar al firmei,  l-a mandatat pe Marin Condescu să rezolve problema. Astfel, în 2010 a fost delegat să negocieze cu E.C. Mehedinţi plata unei restanţe, pe care cariera Husnicioara o avea către Olservmin, de peste 98.000 de lei. Condescu a rezolvat imediat problema în sensul că a încheiat un contract de cesiune creanţă între Olservmin şi Tursind Min, administrată de către Mădălina Berbecel, dându-i astfel posibilitatea să recupereze ea banii şi să-i transfere către Olservmin în martie 2011, indiferent când îi primeşte de la Husnicioara. Plata a fost făcută foarte repede la Tursind Min, însă în contul Olservmin nu s-au întors decât 10.000 de lei, restul fiind nerecuperaţi nici până în prezent.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ! says:

  Fiecărui miner i sa oprit 500000lei vechi pentru Hotelul Mina,cand sa construit.VERIFICAŢI.

  Thumb up 4 Thumb down 0

 2. ! says:

  DOAR LUI CREŢAN C-TIN,CE LUCRA LA TISMANA 1,NU I-AU OPRIT,ÎN REST NE-AU OPRIT LA TOŢI

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. minerul says:

  Da este adevarat, s-au platit de fiecare minier 500000 lei, sub presiunea sindicalelor si a oamenilor lor din administratie: Burlan si Lazaroiu.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 4. miner 2 says:

  ar trebui trasa la raspundere conducerea fnme de banii care i-au oprit fortat minerilor cate 500.000 lei vechi de fiecare ca sa termine hotelul Mina de la Ranca
  , si acum il face cadou lui damna BERBECEL pe banii si sudoarea prostilor. Mafioti de lideri de sindicat artrebui sa pece si cei vinovati la puscarie.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. mineru de berbesti says:

  noi nu mai avem in cariere nici lopeti facem curat cu mainile si ei isi bat joc de bani nostri rusine

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad