I-a sunat telefonul în timpul orei și a fost exmatriculat

Alexandru Dumitra, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru, susține că a fost exmatriculat pe nedrept. Potrivit elevului, în timpul unei ore i-a sunat telefonul mobil, iar acesta a fost motivul pentru care profesorul de la ora respectivă a solicitat măsura respectivă, ajungându-se chiar la intervenția polițistului care se ocupa de asigurarea liniștii și ordinii în incinta unității de învățământ.
Cazul elevului a ajuns imediat în atenția Consiliului profesoral și s-a luat decizia ca acesta să fie exmatriculat înainte cu trei săptămâni de finalizarea semestrului, atât cadrele didactice, cât și conducerea unității școlare susținând că Alexandru este un elev cu un comportament agresiv. Tatăl elevului a depus contestație la Inspectoratului Școlar Județean Gorj (ISJ), dar conducerea instituției a declarat că decizia Consiliului Profesoral nu poate fi modificată. „Cazul a ajuns la Inspectorat în urmă cu două săptămâni, am trimis o echipă de inspectori la fața locului, dar nu putem face mare lucru pentru că toți membrii Consiliului Profesoral au decis ca elevul să fie exmatriculat. Hotărârile luate de către Consiliul Profesoral sunt suverane și nu pot fi contestate de nimeni”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul ISJ Gorj.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad