„I-am «citit», dar ăsta e fotbalul…”

Din păcate, Pustai and Co. nu au putut tranşa încă de la Tallinn soarta calificării în turul 3 preliminar al Europa League, aşa că speranţele se îndreaptă acum către manşa din retur. Fotbaliştii de la Pandurii speră ca la Târgu Jiu să nu mai dea cu piciorul ocaziilor de gol avute în primul meci cu Levadia.  

Privind un scurt rezumat al partidei desfăşurate marţi seară la Tallinn, Pandurii a fost de departe echipa mai bună în faţa estonienilor de la Levadia. Din păcate însă, o mai veche „bubă” le-a creat oaspeţilor gorjeni ceva dureri de cap după rezultatul de 0-0: lipsa eficacităţii la finalizare a lui Matulevicius and Co. Această problemă a fost recunoscută şi de către tehnicianul Cristi Pustai, care mărturiseşte că neşansa şi portarul advers au făcut ca Pandurii să se întoarcă de la Tallinn doar cu o remiză. „A fost un meci dominat de la un capăt la celălalt de echipa noastră, din păcate nu am reuşit să înscriem. Pentru că la cum s-a jucat, consider că meritam victoria. Dacă reuşeam să înscriem în primele minute, altfel ar fi arătat jocul. Echipa din Tallinn nu a mai încercat să joace constructiv, a încercat mingi lungi, iar cornere nu au avut. Portarul lor a fost cel mai bun om de pe teren, dar şi cel mai norocos”, apreciază Pustai. Şi fotbaliştii de la Pandurii se arată uşor dezamăgiţi de rezultatul consemnat în faţa estonienilor de la Levadia, mai ales că din tribunele stadionului din Tallinn s-au auzit destule voci de români: „Asta e, ce putem să facem, n-a intrat mingea în poartă. I-am «citit», nu au contat în atac, dar ăsta e fotbalul, dacă nu marchezi, se poate sfârşi mai rău. Dar e un rezultat de egalitate, capul sus şi mergem mai departe. Le mulţumim din suflet acestor suporteri minunaţi care au venit de aici. Am auzit încurajările din tribună, s-au auzit mai tare decât gazdele, deşi jucam la ei acasă”, declară Dan Nistor. Şi goalkeeper-ul Pedro Mingote se arată dezamăgit de remiză, dar şi de faptul că nu şi-a putut face fanii fericiţi: „Am avut multe ocazii, din păcate nu le-am realizat. Portarul lor a făcut un meci bun, din nefericire pentru noi. Ăsta e fotbalul. Am fost foarte bucuroşi să auzim că avem sprijin din tribune, din păcate n-am putut marca un gol pe care să-l dedicăm lor”.

Optimişti pentru retur

Deşi privit ca o surpriză, rezultatul consemnat la Tallinn acordă pandurilor prima şansă la calificarea în faza următoare a preliminariilor Europa League. De aceeaşi părere este şi conducerea grupării de fotbal gorjene, care nu se sfieşte să-şi arate optimismul pentru o victorie concludentă a trupei lui Pustai în returul cu Levadia Tallinn: „Ne pregătim pentru retur, trebuie să tratăm partida cu mare seriozitate şi să obţinem calificarea. Suntem favoriţi, jucăm acasă în 12 jucători, cu public cu tot. Publicul din Tg-Jiu este în premieră prezent la un meci din Europa League şi sunt convins că tribunele vor fi arhipline joia viitoare. Oricum, le mulţumim din suflet suporterilor noştri din Estonia şi le dorim numai bine. E bine că intrăm în ritm de campionat, Levadia Tallinn e deja acolo, ne dorim din tot sufletul să ne calificăm în turul 3”, crede preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Cel puţin la fel de optimişti în obţinerea calificării în turul III preliminar al Europa League se arată şi majoritatea elevilor lui Pustai: „E un rezultat bun pentru noi, nu am luat gol, dar nici nu am dat. E un 0-0, acum avem meci acasă unde le va fi foarte greu celor de la Levadia. Cred că ne vom califica. Am avut mult ocazii, portarul lor a fost foarte bun, acum să vedem dacă data viitoare va mai avea noroc”, este de părere căpitanul de echipă, Christou Paraskevas. Debutant pentru Pandurii în meciul de la Tallinn, brazilianul Eric de Oliveira vrea să-şi ia revanşa la Târgu Jiu în faţa celui care i-a încurcat planurile în primul meci din compania Levadiei: „L-am făcut mare pe portarul lor aici, acum aşteptăm să-l facem mic la noi acasă. Aşteptăm şi ca lumea să vină la stadion. Sper să ne calificăm acasă, se vede că avem talent şi un viitor frumos”. Şi mijlocaşul Dan Nistor speră ca, la Târgu Jiu, Pandurii să nu mai irosească cu atâta seninătate ocaziile avute la Tallinn: „Sperăm ca la meciul retur să concretizăm şansele pe jumate la cât am avut aici şi să ne calificăm mai departe. La Tallinn am ratat din toate poziţiile, trebuie să băgăm mingea în poartă în retur. Dacă jucăm ca acolo şi concretizăm jumătate din ocazii, nu ar trebui să avem emoţii la retur.” Spre deosebire de majoritatea elevilor săi, tehnicianul Cristi Pustai preferă să fie mai precaut: „E adevărat, plecăm cu prima şansă în retur, dar până nu te vezi cu sacii în căruţă, nu poţi să stai liniştit”. Alături de Pustai, şi goalkeeperul Pedro Mingoter vrea să rămână cu picioarele pe pământ înaintea returului cu Levadia Tallinn: „Niciun meci nu e uşor, ştim că în cupele europene un gol marcat în deplasare contează foarte mult, aşa că trebuie să fim atenţi, să dăm gol şi să ne calificăm. Sperăm să fie cu totul altceva la meciul retur”.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad