Ia cu tine cereale când pleci la drum! Află şi de alte alimente săţioase, care nu se strică uşor

Fie că pleci în concediu sau doar la un picnic, trebuie să iei cu tine alimente gustoase şi hrănitoare, care rezistă mult timp şi pot satisface gusturile întregii familii. Iată ce îţi recomandă specialiştii revistei Libertatea pentru femei!

Garniseşte geanta cu alimente variate – unele proaspete, altele conservate, unele dulci, altele sărate. Ca să ai ce oferi tuturor membrilor familiei, în funcţie de vârstă şi de gusturi.

Fructe

Te poţi bucura de o gustare revigorantă, dulce şi vitaminizantă, dacă iei cu tine câteva fructe. Piersici, caise, prune sau banane, toate sunt bune şi rezistă cel puţin o jumătate de zi. Cât despre mere, ele pot fi păstrate şi până la două, trei zile.

Caşcaval feliat

Este unul dintre alimentele ideale când vrei să îţi faci un sandvici rapid. Feliuţele de caşcaval sunt bune la gust şi pot fi combinate cu pâine crocantă şi legume.

Plicuri cu supă

Oriunde ai fi, este bine să le ai la tine. Pot fi preparate imediat, potolesc foamea, sunt uşor de transportat şi rezistă foarte bine în bagaj.

Conserve

Pateul de ficat, tonul, legumele sau carnea la conservă pot fi luate în calcul, dar nu trebuie ţinute zile în şir. E recomandat să fie mâncate destul de repede şi, odată ce conserva a fost deschisă, conţinutul trebuie consumat.

Batoane proteice

Sunt perfecte pentru o gustare dulce sau chiar şi pentru a înlocui o masă principală. De regulă, sunt indicate în dietele de slăbire, aşa că nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa conţinutului lor caloric.

Cereale integrale

O pungă cu cereale integrale îţi asigură un mic dejun sau o gustare foarte sănătoasă, indiferent de destinaţia aleasă. Pot fi combinate cu lapte, cu iaurt sau cu ceai şi îţi dau porţia de energie de care ai nevoie dimineaţa, plus fibrele atât de importante pentru o digestie uşoară.

www.libertatea.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad