Iată ce vând gorjenii pe internet: Biblii poleite în aur şi monede de 5.000 de euro!


Pentru a lărgi piața de desfacere, gorjenii își promovează produsele pe internet, pe diverse pagini de socializare și pe site-urile de specialitate. Gorjenii vând pe internet cărți foarte vechi pe care cer sume considerabile, animale și alcool, fructe și legume. Chiar și păduri de stejar puteți găsi de vânzare pe net!

Dornici să vândă diverse obiecte sau chiar animale, gorjenii postează anunțuri pe site-uri de specialitate sau pe paginile de socializare. Pe internet se vând suprafețe de păduri, animale de rasă (de la vaci la câini), mașini și telefoane, haine și încălțăminte, dar și fructe, legume și alcool, cazane de țuică și cărți foarte vechi. Tot ce au în plus pe acasă sau obiecte de care vor să scape sunt postate la vânzare, pe internet. Agricultorii și gospodarii din comunele Gorjului s-au modernizat și, cu ajutorul rudelor și al familiei, postează și ei anunțuri online. Astfel, ofertele sunt variate, preţurile se negociază şi pentru a fi siguri că potenţialul client ia în calcul anunţul, comercianţii pun mare preţ pe fotografierea recoltei şi postarea imaginilor pe site-uri. Pe site-uri precum tocmai.ro, mercador.ro sau pe Facebook și pe paginile on-line ale ziarelor găsim fotografii și anunțuri cu legume, animale, copaci, diverse obiecte ș.a.m.d.

Varza de Bălești și tauri – pe net

Uneori, vânzările direct pe piața de legume și fructe din municipiul Târgu-Jiu nu merg atât de bine, iar cultivatorii de varză din comuna Bălești, renumiți în toată Oltenia pentru produsele lor, și-au pus recolta la vânzare pe net. „Vând varză verde din producție proprie – Bălești, în orice cantitate. Prețul este de 0,89 lei per kilogram”, scrie unul dintre agricultorii din Bălești. Pentru că producţia de struguri este cea mai bună din ultimii trei ani, triplă comparativ cu anul trecut, viticultorii gorjeni încearcă să vândă surplusul online: „Vând struguri din soiurile Ananas și Sauvignon blanc. Vie la Schela. Prețul este de 1,80 per kilogram”, se spune într-unul dintre anunțuri. Și localnicii din Turcinești, pomicultori și viticultori renumiți, și-au scos recolta la mezat: „Vând struguri pentru vin: blanc (negri) 1,5 lei kg negociabil. Zona Turcinești-sat Rugi”, se spune într-un alt anunț. „Vând gutui direct din pom sau aduse la persoana care vrea să cumpere. Cantitatea maximă este de aproximativ 300-500 kg”, anunță un alt gorjean. Un localnic din comuna Runcu a decis să posteze online anunțul de vânzare al taurului din curte: „Vând taur. Taurul are o vârstă de 2 ani și 5 luni, are o greutate de aproximativ 600 kg. Preț de vânzare 7.000 lei. Comuna Runcu”. Calitățile animalului se pot observa în cele cinci fotografii care însoțesc anunțul. În afară de cele enumerate, gorjenii mai scot la vânzare alcool, îmbrăcăminte, încălțăminte, mașini și telefoane, piese auto, utilaje agricole etc.

Lucruri scumpe, scumpe rău!

Printre cele mai scumpe obiecte scoase la vânzare pe internet am găsit o monedă din 1945, pe care un novăcean cere nici mai mult, nici mai puțin de 5.000 euro. „Vând monedă de 200 lei cu Regele Mihai, regele românilor. Moneda este din anul 1945. Preț de vânzare 5.000 euro. Novaci”, scrie vânzătorul, care a postat și mai multe fotografii cu moneda valoroasă. Un târgujian speră să vândă o Biblie foarte veche, pe care cere 500 euro: „Vând sau schimb Biblie foarte veche, care datează din anul 1819. Cred că este în limba ebraică. Cartea este poleită în aur, se prezintă în stare bună. Preț 500 euro. Târgu-Jiu”. O casă din municipiul Târgu-Jiu a fost scoasă la vânzare la prețul de 270.000 euro, fiind cea mai scumpă de pe unul dintre site-urile enumerate la începutul articolului. „Este o modalitate de a vinde, acces la internet are toată lumea, aproape. Acum este internet și la Cuca Măcăii! De obicei, eu vând pe net cărți, telefoane și obiecte de îmbrăcăminte. Am și cumpărători. Ei plătesc și transportul, depinde de colet. Plus că principalul avantaj este că pe net nu plătim ca să publicăm anunțurile”, a spus Marian Dragoș, din Târgu-Jiu, utilizator de internet.


Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad