Îi mai „dresăm” o dată?


Pandurii Târgu Jiu – Dinamo, vineri, ora 20:30, Stadionul „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu), live Digi Sport

Echipe probabile

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Nicoară – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Dinamo: Bălgrădean – Thicot, Luchin, Grigore, Grecu – Elton da Silva, Boubacar – Lazăr, Curtean, Matei – Ţucudean.Antrenor: Gigi Mulţescu.

Runda cu numărul VII a Ligii I de fotbal aduce faţă în faţă, la Târgu Jiu, echipa surpriză din Europa League – Pandurii –  şi o formaţie ce ţine acum mai mult la orgoliu – Dinamo. Gruparea gorjeană încearcă să obţină un nou rezultat pozitiv în compania „cânilor roşii”, mai ales că seceta de victorii a trupei din Ştefan cel Mare, pe terenul pandurilor, durează de nu mai puţin de 6 ani.   

După pauză de două săptămâni ce a urmat extraordinarei aventuri europene, Pandurii îşi reia seria oficialelor. De această dată, în Liga I, acolo unde Pustai and Co. vor da piept în etapa a VII-a cu Dinamo, o echipă accesibilă la prima vedere, dar care trădează încă numele de odinioară. De aceeaşi părere este şi tehnicianul grupării de fotbal gorjene, care vede o confruntare destul de dificilă în compania „cânilor roşii”: „Oricând, un joc cu Dinamo reprezintă un meci important pentru Pandurii. Dinamo, în această perioadă, pare să se mai fi întărit, și-au mai adus jucători; Dinamo este Dinamo. Își doresc o participare în Europa, așa că vom avea un meci greu, cu un adversar direct pentru cele 4-5 locuri care vor duce în Europa”, crede Cristi Pustai.

„Statistica ar putea fi un avantaj”

Fără să ne luăm după rezultatele înregistrate în ultimii şase ani, în partida din această vineri, Pandurii porneşte totuşi cu prima şansă. Forma foarte bună arătată pe acest debut de sezon, încununată cu o calificare istorică în grupele Europa League, ca şi diferenţa sensibilă de valoare dintre cele două loturi, indică echipa din Târgu Jiu ca principală favorită în faţa lui Dinamo. Până şi tehnicianul Cristi Pustai înclină să meargă pe mâna „tradiţiei” recente: „Statistica ar putea fi un avantaj. În returul campionatului trecut am reușit să-i învingem. A fost un moment de cumpănă, foarte important, în care am delimitat zona celor patru echipe care ne-au și reprezentat în Europa, a fost un meci după care Dinamo s-a îndepărtat de plutonul fruntaș. Bine, e prematur să vorbim acum de un clasament, dar e important să ne luăm punctele puse în joc”, este de părere antrenorul pandurilor.

 

Rezulate Pandurii-Dinamo în ultimele  6 sezoane

21.10.2007    Pandurii – Dinamo 0-1
27.07.2008    Pandurii – Dinamo 1-1
08.04.2010    Pandurii – Dinamo 0-0
08.08.2010    Pandurii – Dinamo 2-2
10.03.2012    Pandurii – Dinamo 2-2
21.04.2013    Pandurii – Dinamo 2-0

Şansă de debut pentru Rubio şi Fayez

În ultimele săptămâni, Pandurii a punctat serios la capitolul transferuri, nu mai puţin de 6 nume noi regăsindu-se acum în lotul gorjean: dos Santos, Distefano, Paulinho, Rubio, Fayez şi da Silva. Chiar dacă doar jumătate dintre aceştia au prins lista UEFA, alţi doi au şanse mari să debuteze oficial în tricoul pandur: atacanţii Fayez Shamsin şi Diego Rubio. „Pe Diego Rubio să-l vedem mai întâi dacă o să joace, abia apoi voi putea să spun dacă este o pierdere pe lista UEFA sau nu. Vorbim de jucători după ce se vor exprima în teren. Rubio este o speranță, are un CV bun și calități, dar trebuie să-l vedem întâi jucând”, a dezvăluit Pustai, care îl vede cu şansele cele mai mari pe libanezul Shamsin să evolueze contra lui Dinamo. Mai ales că Matulevicius acuză o uşoară stare de oboseală şi este dat ca incert: „Fayez este și el o variantă, poate chiar pentru meciul de acum, având în vedere faptul că Matulevicius abia a sosit de la lotul național. A fost acolo, a și înscris, e foarte bine pentru el, însă meciul fiind vineri, este puțin probabil ca el să se regăsească în primul unsprezece”, a completat antrenorul pandurilor. Din păcate, o absenţă certă din primul 11 gorjean pentru partida cu Dinamo va fi chiar căpitanul de echipă, Paraskevas. Acesta acuză ceva probleme medicale şi va fi menajat în meciul de astăzi: „Şi Christou, căpitanul nostru de echipă, nu se va regăsi în primul unsprezece. El a fost la București pentru a face un RMN. A mai avut aceste probleme în zona mușchilor sciatici. Sunt probleme medicale nu foarte grave, dar îl supără… Timpul este foarte scurt. Într-un fel ne bucurăm că merg la naționale, însă pierdem jucători. Noroc că pentru jocul de joi, cu Dnepr, vom avea mai mult timp la dispoziţie.”

 

„Pandurii trece printr-o perioadă bună, are mulţi jucători valoroşi şi un joc colectiv bun. La noi vor absenta Rus, suspendat, şi Pape, accidentat. În plus, am avut 5 jucători la loturile naţionale. Pentru mine e o problemă că Luchin şi Dragoş Grigore nu au jucat niciun minut, sunt prea odihniţi.”
Gigi Mulţescu, antrenor Dinamo Bucureşti


„Oricând, un joc cu Dinamo reprezintă un meci important pentru Pandurii, așa că vom avea un meci greu cu un adversar direct pentru cele 4-5 locuri care vor duce în Europa. În returul campionatului trecut am reușit să-i învingem, e important să ne luăm punctele puse în joc şi acum.”
Cristi Pustai, antrenor Pandurii Tg-Jiu


Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad