În problema managementului CEO, Greblă crede că Morega e un pensionar respectabil

Dincolo de lecţiile de guvernare de la Cotroceni, dincolo de avaria generală, departe de realitatea cotidiană haotică pentru contribuabilul de rând, pentru şomerul de rând, pentru salariatul român, după episodul „regilor legendari” (nici Fărâmiţă Lambru nu ar fi ştiut să cânte situaţia de săptămâna trecută, nefiind chiar atât de tradiţionalist), războiul sub toate formele sale ne stigmatizează: suntem o naţie de trişti.

La noi, în judeţ, se întâmplă lucruri: vin străinii, dansează, cântă şi ne încântă şi noi îi hrănim cu jumătăţi de măsură; la singura companie ce deserveşte, în primul rând, umila noastră comunitate, sunt războaie ce, oficial, nu au legături politice; nici voturile nu mai sunt ce au fost după ce le-am ştampilat en-gross, urnind o turmă de senatori şi deputaţi spre Casa Poporului. Ce să vezi? Şi noi, şi ei, ne-am ales cu un purtător de cuvânt, cred că este vorba despre Dan Ilie Morega. Din calitatea de preşedinte al IAIPP (Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice), Dan Ilie Morega anunţă că este ferm convins că parlamentarii USL îi vor capul managerului CEO, Laurenţiu Ciurel. Înclin să cred.

Nefiind tocmai sigură, l-am rugat pe senatorul Greblă să-mi explice. Prudent, ca de aproape fiecare dată, senatorul apropiat liderului Marin Condescu şi meteoric de Oana Hăineală, refuză dialogul pe temă şi-l „proclamă” pe Morega „pensionar respectabil”. Cu alte cuvinte, lucruri mărunte, aşa că mesajul alesului ne şi mă trimite la somn. Nu am decât posibilitatea să bănuiesc, să speculez, în lipsa altor „probe”, că şeful CEO are şi mai mulţi duşmani decât avea înainte şi, mai mult, că în spatele lui se propagă, se încheagă şi ia formă o echipă „anti” din mai toate partidele politice (astea multele), dacă o includ aici pe Nicoleta Mocioi şi-l amintesc în text pe Tudor Barbu.  Dian Popescu s-a declarat deja pe dos, adică împotriva managementului actual al CEO, iar Greblă, un tacit amic al lui Marin Condescu de peste două decenii, tace şi face… orice. Cu alte cuvinte, pensionarul respectabil a cam nimerit-o. Partea bună, în ideea de a tot căuta una, este că dacă politicienii s-au încolonat să dea bobârnace într-o oarecare ordine actualului manager selectat al CEO, acesta nu are decât să se apere …manageriind apolitic.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Elena says:

    Hotia , minciuna , nesimtirea , diletantismul , fix aici ne-au adus : “suntem o natie de tristi” .

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad