Încep înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Absolvenții clasei a XII-a care nu au reușit să obțină o notă de trecere în urma sesiunii desfășurate în perioada iunie-iulie Bacalaureatului de anul acesta, mai au o șansă în această toamnă. În perioada 19 august – 30 august se va desfășura cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Astfel, cei care se simt pregătiți să susțină din nou examenul maturității o pot face peste aproximativ o lună, înscrierile pentru această sesiune fiind programate pentru intervalul 15-19 iulie.

Probele din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor debuta în data de 19 august, atunci când este programată să se desfășoare proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În perioada 20-21 august vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională ale candidaţilor, urmând ca în perioada 22-23 august să se desfăşoare proba de evaluare a competenţelor digitale.
Probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului vor începe pe data de 26 august, cu proba la Limba și literatura română. Această probă va fi urmată de proba obligatorie a profilului (pe data de 28 august) şi proba la alegere a profilului şi specializării, care se va desfășura pe data de 30 august.
Elevii vor afla primele rezultate ale sesiunii din toamnă a Bacalaureatului pe data de 2 septembrie, până la orele 12.00. Cei care vor fi nemulțumiți de rezultatele primite vor putea depune contestație în aceeași zi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 septembrie atât în centrele de examinare, cât și pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad