Începe „bătălia” pentru consiliile elevilor

Elevii liceelor din întreaga țară trec în această perioadă prin experiența alegerilor. Este vorba despre alegerile pentru Consiliul Școlar al Elevilor din fiecare instituție de învățământ. Perioada de depunere a candidaturilor pentru funcțiile din cadrul Consiliilor a luat sfârșit, iar pe parcursul acestei săptămâni, elevii își vor derula campaniile electorale.

Cele mai râvnite funcții din cadrul Consiliilor Școlare ale Elevilor sunt, bineînțeles, cele de conducere, respectiv cea de președinte și cea de vicepreședinte. Andrei Alexandru Porei este unul dintre elevii gorjeni care își doresc să facă ceva pentru instituția la care învață, din postura de președinte al Consiliului Școlar al Elevilor.
Andrei este elev în clasa a XI-a la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu și spune că vrea să devină președintele Consiliului Elevilor pentru a se putea implica în deciziile referitoare la viitorul instituției. Concret, adolescentul vrea să facă din liceul la care învață un loc mai sigur și mai plăcut pentru colegii săi, dar pentru a fi numit președinte, va trebui să își devanseze cei cinci concurenți înscriși în cursa pentru aceeași funcție. „E prima dată când particip la alegeri. Candidez sub deviza «elevul de azi, mândria societăţii de mâine». Particip pentru că vreau să fac ceva bun pentru liceul pe care îl reprezint. Mă preocupă în primul rând disciplina și securitatea. E o bătălie grea! Sunt cinci candidați pentru funcția de președinte și doi pentru funcția de vicepreședinte. Dacă o să fiu ales, o să încerc să fac excursii duhovniceşti pe la mănăstirile din ţară, să derulez activităţi educaţionale în incinta mânăstirilor. Vreau să avem o comunicare bună între cancelarie şi elevi, respectiv între profesori şi elevi. De asemenea, vreau să înființez o revistă a şcolii, să organizez activităţi educative și culturale în şcoală,  concursuri religioase şi concursuri de muzică psaltică între clasele de pastorală”, spune Andrei Porei despre planurile sale de viitor.
Andrei va avea timp până vineri, 25 octombrie, să își convingă colegii să îl voteze, urmând ca în perioada 28 octombrie-1 noiembrie să se desfășoare alegerile în toate liceele din țară.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marius says:

    Mult succes, Andrei!

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad