Începe „Brâncușiana 2013”

Luni, 12 august, începând cu orele 10.00, pe Digul Jiului (în spatele Muzeului de Artă) va debuta ediția de anul acesta a Simpozionului Internațional de Sculptură ,,Brâncușiana”. Pe parcursul a 12 zile, respectiv până pe data de 24 august, numeroși artiști naționali și internaționali, vor fi prezenți la Târgu Jiu pentru a da naștere unor noi opere de artă.

Ediția de anul acesta a Simpozionului Internațional de Sculptură ,,Brâncușiana” vine și cu câteva noutăți. Potrivit organizatorilor, anul acesta artiștii nu vor mai lucra opere monumentale. „O noutate pe care o aduce ediţia din acest an este faptul că nu se vor mai lucra opere monumentale; de data aceasta am optat pentru opere de dimensiuni mai mici, care pot fi expuse în muzee, în saloanele de artă, şi care vor completa, pentru început, colecţia de artă contemporană a municipiului Târgu-Jiu, colecţie pe care am început-o în toamna anului trecut, cu o serie de lucrări, pânze ale artiştilor plastici din cadrul UAP Gorj, la care s-au adăugat şi creaţii volumetrice de mici dimensiuni în piatră, sticlă sau ghips, realizate de asemenea de artiştii din cadrul UAP”, a spus Adina Andrițoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.
Printre participanții de anul acesta se numără, Uli Schawander din Germania, câștigătorul a cinci premii internaționale în domeniul sculpturii, Pedro Jordan din Spania sau Georgi Minchev din Bulgaria, doctor în sculptură și discipline teoretice. România va fi reprezentată de către artiști precum Nicolae Răzvan Mincu, Florin Vîlceanu, Giani Iosif Amarandei sau Cristian Pentelescu.
Simpozionul este organizat de către Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” (pentru că la final lucrările vor fi expuse acolo) și Uniunea Artiștilor Plastici, care se va ocupa de consilierea artistică.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad