Începe Festivalul „Ion Cănăvoiu”

În perioada 24-27 octombrie, târgujienii se vor putea bucura de cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Național de Umor ,,Ion Cănăvoiu”, organizat de către Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Biblioteca Județeană, „Christian Tell”,  Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Consiliul Local și Primăria Runcu, Liga Culturală ,,Fiii Gorjului” și Asociația Umoriștilor Gorjeni.

Festivalul Național de Umor ,,Ion Cănăvoiu” va debuta astăzi, începând cu orele 19.30, cu întrunirea juriului național al festivalului. Vineri, 25 octombrie, vor fi definitivate lucrările de jurizare, iar începând cu orele 17.00, la Biblioteca Județeană ,,Christian Tell”, în Sala de Lectură, vor avea loc o serie de lansări de cărți și reviste de umor, printre acestea numărându-se și lansarea revistei festivalului – ,,Hazul”, publicație inițiată de Ion Cănăvoiu.
Programul va continua sâmbătă, cu dezvelirea stelei închinate Arethiei Tătărăscu, eveniment care se va desfășura începând cu orele 09.30 la Esplanada Victoria. În aceeași zi, începând cu orele 10.00, pe Insulița Jiului va avea loc deschiderea oficială a manifestărilor ,,Calea Eroilor – 75 ani”, iar la orele 17.00, la sediul CJCPCT Gorj va avea loc cea de-a doua ediție a vernisajului Salonului Internațional de caricaturi, precum și lansarea unui album de caricaturi.
Festivalul se va încheia duminică, 27 octombrie, cu un recital din creația lui Ion Cănăvoiu, susținut la Căminul Cultural Bâlta și cu un spectacol folcloric susținut de către formațiile artistice din Runcu. Tot duminică, va avea loc și Gala Laureaților.
Anul acesta, juriul național al festivalului va fi format din Cornel Udrea, Elis Râpeanu, Nicolae Dragoș, Alexandru Păsărin, Ivan Kancev, Ion Cepoi, Olimpia Bratu, Spiridon Popescu, Aurelian Iulius Şuță, Grig M. Dobreanu, Ion Popescu Brădiceni și Viorel Surdoiu, iar juriul premiului ,,Ion Cănăvoiu” pentru cea mai bună carte de literatură a anului, aparținând unui scriitor gorjean, va fi format din Ion Cepoi și Olimpia Bratu.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad