Începe vaccinarea antirabică

Începând cu data de 1 octombrie, la nivelul județului Gorj va fi demarată campania de vaccinare a pisicilor și câinilor crescuți crescute în gospodării. Campania se va desfășura pe parcursul a două luni, respectiv luna octombrie și luna noiembrie, iar vaccinarea va fi gratuită, efectul fiind garantat pe o perioadă de un an.
Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Animalelor (DSV) Gorj, campania are ca scop prevenirea apariției rabiei și păstrarea siguranței celor care îngrijesc patrupedele. De-a lungul celor două luni urmează să fie vaccinați aproximativ 90.000 de câini și 20.000 de pisici. ,,Noi am aprovizionat județul cu 115.000 de doze de vaccin, urmând ca acestea să fie puse la dispoziția medicilor veterinari din județul Gorj în mod gratuit. Pe parcursul acestei campanii sperăm să vaccinăm aproximativ 90.000 de câini și 20.000 de pisici. Campania va începe la 1 octombrie, facem această acțiune în fiecare an, suntem pregătiți atât din punct de vedere al logisticii, cât și din punct de vedere al pregătirii personalului. După vaccinare, medici veterinari vor elibera un carnet de sănătate pe care proprietarul este obligat să îl păstreze pentru ca la următoarea campanie să îl prezinte medicului. Vaccinul protejează animalul un an de zile”, a spus Ion Iliuță, directorul DSV Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad