Infractorii care au înșelat bătrâni din Gorj, căutați de poliție

-Infractorii sună bătrâni din Gorj și le cer bani, spunându-le că rudele lor au fost implicate în accidente rutiere
-Poliția avertizează: „Nu vă mai lăsați păcăliți!”

În ciuda eforturilor depuse de poliţişti în colaborare cu reprezentanţii mass-media, care în ultimele luni au organizat şi mediatizat în mod constant acţiuni de prevenire a infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”, precum şi cazuri concrete de astfel de infracţiuni, cetăţenii încă devin victime ale acestui tip de infracţiune, de cele mai multe ori  pe fondul naivităţii.

Polițiștii gorjeni au din ce în ce mai multe cazuri de înșelăciune de rezolvat, după ce infractori nemiloși își bat joc de bătrâni. Cu un astfel de caz s-au confruntat oamenii legii și săptămâna trecută, când Poliţia municipiului Motru a fost sesizată de P.F., de 72 ani, din localitatea Ploştina, despre faptul că a fost apelat pe telefonul fix de la domiciliu, de către o persoană de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind nepotul ei şi că ar fi fost implicat într-un accident rutier pe raza municipiului Târgu-Jiu, având urgent nevoie de suma de 4.000 lei pentru rezolvarea problemelor.Victima a convenit cu cel ce se dădea drept nepot ca prin intermediul unui taxi să-i remită suma solicitată. În jurul orelor 13:00, contactând telefonic pe fiica sa în vârstă de 48 ani, a constatat că nepotul său nu fusese implicat în vreun accident de circulaţie şi că a fost înşelată.

Înșelată cu 10.000 lei

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, Poliţia oraşului Turceni a fost sesizată de O.A., de 84 ani, din oraşul Turceni, despre faptul că a fost înşelată de către o persoană necunoscută prin metoda „Accidentul” cu suma de 10.000 lei. Din primele verificări a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 10.08.2013, orele 09:00, victima a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a prezentat a fi fiul său, care i-a spus că a avut un accident de circulaţie în municipiul Dr. Tr. Severin, lovind un copil pe trecerea de pietoni şi are nevoie urgent de bani. Ulterior a fost contactată din nou de o persoană care a spus că este avocatul fiului său, care i-a dat un număr de cont în care să depună banii şi i-a precizat să nu anunţe poliţia, că se va ocupa de soluţionarea favorabilă a situaţiei. Victima s-a deplasat în municipiul Dr. Tr. Severin unde a depus, prin transfer bancar, în două tranşe, la solicitarea persoanei necunoscute, sumele de 6.000, respectiv 4.000 lei. Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului, în ambele cauze fiind constituite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad