Înșelăciune cu ciuperci și un prejudiciu de 30.000 euro

Prejudiciul de 30.000 de euro a fost creat de un șofer al unei firme și de șeful său. Cei doi bărbați au vândut la Motru, fără să aibă dreptul și fără acte, în luna septembrie, cinci tone de ciuperci pe care trebuia să le transporte în Italia.

Doi gorjeni au vrut să-l înşele pe un om de afaceri italian cu suma de 30.000 de euro. Aceştia s-au angajat să transporte în Italia o cantitate de ciuperci, dar au vândut marfa. Aflând de întâmplare, patronul italian a anunțat poliția. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au reţinut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, doi bărbaţi în vârstă de 40 ani, respectiv 45 de ani, suspectaţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Continuând cercetările într-un dosar penal, poliţiştii au stabilit că Mogoșanu Gheorghe, de 45 ani, din comună Teleşti, şi Cîrcotă Ion, de 40 ani, din comuna Turburea, în calitate de transportatori, au ridicat o cantitate de 5 tone de ciuperci de la o societate comercială din Sălaj, ce urma să fie transportată în Italia, însă aceştia ar fi valorificat întreaga cantitate de ciuperci, sub preţul pieţei, fără documente de provenienţă la o societate comercială din Motru. Prejudiciul cauzat astfel a fost estimat la suma de 30.000 euro. În baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi suspecţi, pe bază de ordonanţă, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Cei doi vor sta 20 de zile după gratii, în arest preventiv.

Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad