Inspectorii școlari, la romi acasă, ca să îi convingă să își dea copiii la școală

Inspectorul şcolar general din Gorj, Ion Işfan, a declarat că îi va trimite pe subalternii săi în comunităţile de romi din judeţ pentru a-i convinge pe părinţi să îşi dea copiii la şcoală. Motivul care stă la baza acestei de3cizii este faptul că elevii romi sunt cei care abandonează cursurile.

Pentru ca romii să fie trimişi de mici la şcoală, între asociaţiile de romi din Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost semnat un parteneriat. Astfel, pornind de la acest parteneriat, vor fi organizate întâlniri în mai multe localităţi, în urma cărora se doreşte ca părinţii să îi aducă pe micuţi la şcoală. „După cele două etape de înscrieri, au mai rămas disponibile 175 de locuri. În prima etapă au fost înscrişi 2.700 de elevi, iar în a doua etapă, 125. Cei mai mulţi părinţi care nu şi-au înscris micuţii în cadrul unei unităţi de învăţământ sunt de etnie romă. Aşa cum ajutăm toţii copiii, adică pe cei care fac şase ani până la 31 august 2013, să fie înscrişi în clasa pregătitoare, aşa facem şi cu cei ai familiilor rome din judeţ. Vom merge din casă în casă pentru a discuta cu oamenii pentru a-şi înscrie copiii la şcoală. Trebuie să ştie de beneficiile acestui lucru şi ce înseamnă pe termen lung pentru viaţa acelui copil faptul că merge la şcoală de mic. Toţii copii care au vârsta potrivită vor fi înscrişi obligatoriu în clasa pregătitoare. Toţi copiii de şase ani din Gorj trebuie să se regăsească printre elevii ciclului primar, în clasa pregătitoare”, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad