Interpretul în scaun cu rotile se mândrește cu fiicele sale: „Sunt cea mai mare realizare a mea!”

Neluțu Trandafir este interpret de muzică populară, cunoscut printre olteni datorită talentului său. Originar din județul Mehedinți, cântărețul locuiește de aproape zece ani la Târgu-Jiu. Artistul este imobilizat în scaunul cu rotile și luptă cu mentalitățile învechite, luptă împotriva modului în care îl privesc unii colegi de breaslă și unii reprezentanți ai instituțiilor de cultură. Neluțu Trandafir se mândrește cu fiicele sale care i-au moștenit talentul muzical.

Neluțu Trandafir este un tată care se mândrește cu fiicele sale, care nu l-au dezamăgit niciodată și care au moștenit talentul său. Ionela Andreea Trandafir este fiica cea mare, care pe 1 iunie a împlinit 18 ani. Încă de pe vremea clasei I, Andreea a început să studieze vioara, fiind elevă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu. De asemenea, de-a lungul anilor, Andreea a studiat cu mare drag și dedicație pianul și canto-popular. Rezultatele pe acest plan nu au întârziat să apară, Andreea fiind un elev conștiincios și plin de pasiune. Fiica cea mica, Daria, este elevă tot a Liceului de Muzică și Arte Plastice, moștenind și ea talentul tatălui. „Cea mai mare bucurie a vieții mele o constituie cele două fiice. Familia este principalul lucru de care sunt mândru. Bucuriile cele mai mari ale vieții mele îmi sunt cele două fiice, Ionela-Andreea, care pe data de 1 iunie a împlinit 18 ani, a absolvit clasa a XI-a, și Daria Ana-Maria, care pe 21 iulie a împlinit 8 ani și deja este absolventă a clasei a II-a; amândouă studiază vioara în cadrul Liceului «Constantin Brăiloiu», unde au rezultate deosebit de bune. Amândouă vor merge la Conservator. Suntem bucuroși că împreună participăm la emisiuni tv și spectacole ce se organizează în județul nostru și nu numai”, a spus artistul Neluțu Trandafir.

Câștigătoare a mai multor premii

În urmă cu trei ani, Ionela Andreea a câștigat locul I la un important festival de muzică populară, „Doină, doină, cântec dulce”, care a avut loc la Târgu-Jiu. După câteva săptămâni, Andreea a participat cu succes la Festivalul „Tinere Talente” de la Rovinari, unde a obținut locul al II-lea. Pe lista participărilor sale la mari concursuri a mai adăugat și Festivalul Național de Folclor și Meșteșuguri „Pe fir de baladă”, unde a obținut locul I. „Am muncit mult, așa am învățat de la tatăl meu și sunt mândră că am reușit să îi aduc bucurie. Suntem o familie unită, o familie care a trecut și prin greutăți, dar pentru care înțelegerea, respectul și dragostea sunt lucruri extreme de importante. Am moștenit și eu, și Daria talentul tatălui nostru și ne mândrim cu acest lucru. Dacă tatăl meu, Neluțu Trandafir, a fost marginalizat de către conducerea de la Cultură din Mehedinți din anii 1990, atunci când nu i-au permis să mai urce pe scenă, deoarece se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, eu, fiica lui, îl voi răzbuna, să zic așa, prin muzică, rezultate și multă muncă. Reprezint județul Gorj, acum suntem de aici, aici am crescut, aici am copilărit”, a povestit tânăra Ionela Andreea Trandafir.

Categoria: Social

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad