Ion Călinoiu: Șomajul de la Husnicioara, necesar pentru păstrarea locurilor de muncă din Gorj

Președintele Consiliului Județean Gorj dă asigurări că CEO va recupera din datoriile pe care CET-urile din țară și RAAN Drobeta Turnu Severin le au către colosul energetic.

Complexul Energetic Oltenia are de recuperat sute de milioane de lei de la CET-urile din țară. De-a lungul anilor, CEO a livrat cărbune, însă nu a reușit să încaseze și banii în integralitate de la societățile de producere a agentului termic pe bază de cărbune. Așa se face că, în acest moment Complexul Oltenia are de adunat peste 800 de milioane de lei de la RAAN Drobeta Turnu Severin, dar și de la CET-uri. Președintele Consiliului Județean Gorj spune că banii vor fi recuperați de companie. Ion Călinoiu este supărat că guvernul condus de Victor Ponta este nevoit  să acopere găuri lăsate de fostele guvernări, cum este și cazul de la Complexul Energetic Oltenia. „Măsura luată la Mehedinți, cu trimiterea în șomaj tehnic a celor 700 de salariați ai Carierei Husnicioara, conduce la menținerea locurilor de muncă din județul Gorj. În primul rând, aceste datorii ce trebuie recuperate de CEO sunt foarte vechi. Complexul Energetic Oltenia nu trebuie să mai susţină activităţi ineficiente. Banii vor fi recuperaţi de CEO. Guvernul va face tot posibilul să mai astupe din găurile din economie făcute pe vremea fostelor guvernări”, susține președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

Soluția lui Dian ca să nu mai apară datorii

Senatorul de pe Colegiul numărul 1 lansează o variantă încât cel mai mare producător de energie să nu mai fie nevoit să umble după bani la datornici. „O soluție ar fi ca termocentralei de la Halânga să-i fie atașată Cariera Husnicioara, iar Berbeştiul să se unească cu CET Govora. Această variantă ar da supleţe unei companii foarte mari. În plus, ar reveni pe piaţă carierele private”, precizează Dian Popescu.

Administrația CEO trebuie susținută

Parlamentarul de pe Colegiul numărul 2, deputatul Mihai Weber, consideră că „în acest moment este nevoie de o mai mare implicare a politicienilor din județ în rezolvarea problemelor Complexului Energetic Oltenia. Trebuie acţionat mai în forţă şi la guvern pentru că am ajuns, din nou, într-o situaţie destul de delicată. E nevoie acum de susţinere din toate punctele de vedere pentru echipa CEO, pentru recuperarea datoriilor foarte mari”.

Categoria: Politică

Tags: , , ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Relu says:

  Ce-a mai buna solutie de organizare este pana la urma tot aceasta: Comlexul Rovinari(Termocentrala-Carierele din rovinari),Complexul Turceni( Termocentrala-Carierele din Jilt),Complexul Craiova(Termocentrala-Carierele din Motru), iar Carierele din Berbesti si Husnicioara sa treaca de Govora,respectiv RAN Tr.Sv. Guvernul daca vrea sa scoata tara din impas trebuie sa puna toata energia ce se produce in Romania la cos, sa faca un pret mediu si cu acela sa o vanda la toti consumatorii. A venit momentul sa nu mai executam orbeste ordinele de afara pt ca altfel o sa moara tara de tot.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. mariusica says:

  nimic nu mai este bun..asa..deodata..ufff..mamaliga asta romaneasca nu explodeaza odata sa se duca dracului ciocoii astia ce nu stiu decat sa fure si sa distruga!!!ponta si USL a uitat repede ce au promis……..

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. CONDEI ESCU says:

  Unde-s banii CEO? PĂI LAAAAAA….
  1 Directorii care aduc energia electrică de pe satelitul Europa? Ei au fost acolo acum ceva 1000 de ani si s-au întors cu sacii plini de energie și d-aia ei încaseaza salariile astronomice ,deoarece tot din astre au adus și ei energia săracii de ei și trebuie ca noi sa murim de foame ,doar pentru a rasplătii eforturile băieților dăștepți ,din CEO,dân Parlament .dân palatul 3 COCENI,dân palatul lui Pontilică,din palatele ,bordureanu,doctorici,al lui,ontzanu,cârciumioară,careeste,goagăle,falconeti,fasolică de mamuia,,ăia ce reprezintă ,pe guvernescu-n teritoriile colaterale,pe posturi de ministru,ăia de-s cu pușculitzele judeților și împart bănetu , spre băietzeii dăștepți precum ontzănel ,ba lui nepotzelu ba lu nevasta lu nepotzelu ,ba lu ăia care se fac ,că adună cătzeii,se fac că-i ,iotonăsează,sau că-i sterlizează și le scăpară haitele pe șușea ,ba mai mușcară vreo 9000 de proști de piotoni care se duseteră iezact acolo în gura javrelor și noi plătirăm câteva meleioane de ioroi ,ba pe câinii prinși,ba nesterlizati,ba pe ,ienjectzii de turbare ,ba de ,tetanoseală .Și uiteasa ne trezim si cu banii păpatzi și cu câini pe stradă și cuCEO falimentat și cu sefii bogați ? Păi ce ,ie sau nu ie așa ,păi dacă nu-i ,nui . atunci ăsta-i un pamflet.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad