Ion Rușeț (FNME): Administrația și sindicatele au interpretări total diferite privind plata cotizației

Unul dintre liderii FNME, prim-vicepreședintele federației, Ion Rușeț, a declarat ieri că administrația și sindicatele trebuie să ajungă la un acord, printre multe altele, și în privința modului de plată a cotizației sindicale. În acest context, cei doi parteneri sociali au puncte de vedere total opuse. Pe de altă parte, Ion Rușeț confirmă că la Consiliul de Coordonare de sâmbătă, a avut o intervenție în care a afirmat că dacă lucrurile nu se îndreaptă în FNME și în relația cu administrația CEO, va fi tentat să părăsească federația.

Acesta  a mai precizat: „Au fost voci care m-au arătat cu degetul, făcându-mă vinovat de conflictul existent… În acest context, într-adevăr, am avut și o intervenție în care am spus că lucrurile trebuie rezolvate prin dialog și negociere, în caz contrar, voi părăsi FNME. Dar sunt convins că dacă ne vom așeza la masa negocierii cu administrația și ne vom arăta respect reciproc, lucrurile se vor îndrepta. Este obligatoriu să se îndrepte pentru că, altfel, sunt puse în pericol mii de locuri de muncă”, a mai spus acesta.

„Interese personale sau frustrări”

În opinia liderului FNME, sunt câteva probleme destul de importante care trebuie rezolvate prin negociere: „Inclusiv plata cotizației sindicale. Administrația și sindicatele au interpretări total diferite, iar acest lucru nu este benefic. Sunt foarte multe probleme care și-ar găsi rezolvarea prin negociere. În cazul unor acuzații din partea colegilor mei, că eu, ca fost senator, îmi plătesc acum niște polițe… Consider că în spatele acestor declarații sunt ori foarte multe frustrări, ori interese personale. Eu iau situația ca atare”, a mai spus Rușeț.

Categoria: Politică

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad