Irena Doicaru, jurista pasionată de „prăjitureli”

În interviul din această ediție, vorbim despre pasiunea de a face ceea ce îți place, de a îți trăi viața frumos! Vorbim cu o tânără de 31 de ani, din Târgu-Jiu, jurist de meserie și pasionată de bucătărie, în special de dulciuri. Irena Doicaru face unele dintre cele mai minunate torturi și prăjituri de casă pe care le oferă cadou prietenilor și rudelor. Vorbim despre o pasiune care ar putea deveni un start într-o afacere. Irena Doicaru este, la fel ca Alexandra Roată (http://www.gorj-domino.com/alexandra-roata-tanar-antreprenor-in-mod-evident-curajul-in-antreprenoriat-este-esential/) – protagonista interviului de data trecută, o tânără care poate fi considerată un exemplu demn de urmat pentru cei din jur: un om simplu, inteligent, pasionat, al cărui sfat pentru cei tineri este să creadă în visele lor și să fie demni!

Reporter: Irena Doicaru, unde v-ați născut? Vă rog să ne vorbiți despre familia domniei voastre. De câți ani sunteți căsătorită? Unde v-ați  cunoscut soțul?
Irena Doicaru: M-am născut în municipiul Târgu-Jiu și am crescut într-o familie frumoasă, alături de sora mea, Gabriela, și părinții mei. Anii au trecut și, într-o zi de vară, am ieșit în oraș cu surioara mea, iar soarta mi-a scos în cale soțul (l-am îmbrâncit pentru a ajunge la o masă liberă :D ). Sunt 12 ani de atunci și 8 de când suntem căsătoriți. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu doi prunci frumoși și sănătoși, Damian – 6 ani și Ștefania – 4.

Rep.: Când ați decis care va fi drumul pe care îl veți urma în viață, profesia de jurist? Unde lucrați și cum vi se pare meseria dumneavoastră?
I.D.: La terminarea liceului mi-am îndreptat gândurile și pașii spre Facultatea de Drept. Sunt jurist la o societate comercială, de aici, din oraș. În prezent, sunt și studentă a Universității Titu Maiorescu, Facultatea de Științe Economice din Târgu-Jiu.

Rep.: Când ați descoperit această pasiune? Sau este moștenită  de la mama sau bunica? Ați făcut ceva cursuri în domeniu, de modelaj, de exemplu?
I.D.: Nu este ceva ce am descoperit la un moment dat, am făcut prăjiturele și tortulețe de când eram copil. Era o plăcere să stau lângă mama mea și să  prăjiturim (Zâmbește – n.red.). Din fericire, la ani distanță, lucru pe care îl fac și eu acum împreună cu îngerașii mei. Nu am cursuri în domeniu, dar mi-ar plăcea să urmez un curs de modelaj.

 

„Cei tineri ar trebui să încerce să-și clădească un viitor, cărămidă cu cărămidă, să creadă în visele lor!”

Rep.: Realizați torturi doar pentru cei dragi sau ați și vândut? Credeți că această pasiune ar putea deveni o afacere?
I.D.: La momentul acesta vorbim de pasiune, dar nu se știe, poate, pe viitor, micuța mea bucătărie se va transforma într-un minunat laborator de creație. Încă este vis acest gând!

Rep.: Cât a durat pregătirea celui mai „sofisticat” tort? Dar a celui mai simplu? Cum arătau ele și ce ingrediente ați folosit? Aveți vreo rețetă secretă?
I.D.: După cum știe fiecare gospodină, durează să pregătești un tortuleț, fie el și simplu. Și asta pentru că nu folosesc prafuri pentru creme, așa că, până se fierbe crema, până se răcește, durează, apoi pregătesc siropul… Este de lucru! Însă, atunci când este vorba de un tort care are marțipan, lucrurile se complică, căci, în acest caz, numai partea de imagine/decorare poate dura ore. Dacă am o rețetă secretă? Păi, dacă o spun, nu mai rămâne secretă… nu?! Am glumit, nu am rețete secrete, de cele mai multe ori folosesc caietul mamei mele de prăjituri.

Rep.: Care este cea mai grea etapă în pregătirea unui tort, din punctul dumneavoastră de vedere?
I.D.: Nu mă pot plânge de greutate, asta pentru că-mi place ceea ce fac, atunci când fac, însă, dacă este să aleg care este etapa mai dificilă, este aceea de design, deoarece necesită multă atenție, concentrare și răbdare.

Rep.: Care a fost cel mai scump tort? Dar cea mai ieftină prăjitură festivă, până acum?
I.D.: Când este pasiune, plata nu se numără în bani, ci în fericirea și mulțumirea celor care gustă tortul, celor pentru care fac tortul.

Rep.: Ce le gătiți celor dragi? Care este prăjitura preferată a copiilor dumneavoastră?
I.D.: Acum, nu vă închipuiți că mâncăm numai prăjituri (râde – n.red.), fac și niște ciorbițe delicioase, sărmăluțe în oala de pământ. Îmi place bucătăria cu tot ce implică ea. Prăjitura preferată este cea cu foi cu bulion și crema de lapte cu griș. Ne-o făcea mama și o fac și eu acum familiei mele.

Rep.: În ceea ce privește torturile, aveţi modele preferate-figurine, flori, personaje desene animate sau filme, culori preferate? Ați realizat torturi pentru onomastice, nunți sau botezuri? Cât vă ia să faceți un asemenea tort?
I.D.: Nu am modele preferate; e vorba de inspirația de moment sau de dorința sărbătoritului :D . De exemplu, băiețelul meu s-a sărbătorit de două ori anul acesta și ambele tortulețe au fost cu avioane. Îmi plac culorile vesele, care să inspire bucurie.

Rep.: Vă mai ajută cineva când preparaţi torturile?
I.D.: Da, mă ajută cu mare drag copilașii mei. Au și ei măsuța lor și modelează marțipan, este o joacă în casă.

Rep.: Aţi participat la concursuri de profil?
I.D.: Nu; sincer, nici nu m-am gândit la asta.

Rep.: Care este cea mai mare mulțumire după ce prietenii dumneavoastră primesc torturile?
I.D.: Fericirea lor este cea mai mare mulțumire posibilă, este minunat să facă oamenii din jur fericiți, este așa de simplu să desenezi zâmbete pe fețele celor dragi! Cu un tort sau o prăjitură! Însă trăim într-un ritm alert, încât uităm de suflet.

Rep.: Aveți vise care au rămas neîmplinite? Aveți o familie frumoasă, considerați că viața este așa cum vă doriți? Cum vă vedeți peste cinci ani și ce sfaturi ați avea pentru tinerii din ziua de azi, pentru ca și ei să își trăiască viața frumos?
I.D.: Când nu mai avem vise, arătăm ca niște îngeri fără aripi. Da, am o viață frumoasă, am o familie minunată, prieteni la fel de minunați, căci prietenii sunt foarte importanți în viața asta. Sunt un om iubit și simt asta.
Cei tineri ar trebui să încerce să-și clădească un viitor cărămidă cu cărămidă, să creadă în visele lor și peste toate acestea, să fie demni.

Categoria: Interviu

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad