ISTORIA ÎNCEPE LA TALLINN

Astăzi, Pandurii îşi deschide drumul spre Europa, odată cu desfăşurarea primei manşe a turului II preliminar al Europa League. Vicecampioana României speră într-un rezultat bun pe terenul vicecampioanei Estoniei, Levadia Tallinn, pentru a-şi uşura astfel misiunea în meciul retur, de la Târgu Jiu.

Într-o întâlnire directă cu istoria, elevii lui Pustai sunt obligaţi să lase o impresie pozitivă deseară, la primul meci în Europa, mai ales că adversarul se află în postură de out-sider. Levadia Tallinn nu a fost scutită de emoţii în faţa galezilor de la Bala Town, pe care i-au învins la general cu 3-2 (după 0-1 şi 3-1), în chiar turul inaugural al Europa League. De remarcat că partida cu Pandurii se joacă la doar 5 zile de meciul Levadiei cu Bala, tot în capitala Estoniei. Tehnicianul Cristi Pustai abordează meciul de astăzi cu o mulţime de schimbări în echipa alături de care scotea remiza cu Astra şi obţinea biletele de Europa, dar şi titlul de vicecampioană a României. După despărţirile de Viera, Ibeh, Vlad sau Răduţ, ultima pierdere „de efect” este acum Claudiu Voiculeţ, mijlocaşul  care a ajuns la CFR Cluj, la schimb cu Nicoară. Din păcate însă, mutarea s-a produs prea târziu pentru a-l mai putea înregimenta pe rapidul Nicoară şi pe lista de UEFA. Ar mai fi de remarcat, de asemenea, absenţa pentru disputa de astăzi a fundaşului Mamele, accidentat. În acest caz totuşi, Pustai s-a reorientat din timp la cuplul format din Paraskevas –Da Silva, aşa că absenţa fostului căpitan al Chiajnei nu ar fi constituit deloc o prea mare surpriză.

 

Calificarea este obligatorie, chiar dacă ne aflăm la debutul în Europa. Trebuie să trecem peste tracul primului meci european.
Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

Multe debuturi

În meciul din această seară, în tricoul celor de la Pandurii vor debuta sau au şanse mari să debuteze nu mai puţin de 7 noi jucători. Începând de la sistemul defensiv şi până la cel ofensiv, schimbările sunt uriaşe! Ex-stelistul Stanca e titular între buturi, sârbul Momcilovic va avea misiunea de a-l înlocui pe banda stângă pe transferatul Vlad, iar la mijloc, noile achiziţii, Nicandro Breveeld şi Eric (sosiţi de la Gaz Metan Mediaş), au toate şansele să intre din primul minut, cei doi putându-l avea alături, în dreapta, şi pe Buleică, revenit vara aceasta de la U Cluj.

 

E o nouă şansă pentru mine să joc în Europa League, e o mare bucurie. Simt că am primit a doua şansă în viaţă. Sper să debutez cu dreptul chiar în meciul de la Tallinn.
Eric de Oliveira, Pandurii Târgu Jiu

 

Oaspeţi de lux

Ajunşi pentru prima oară în Europa, pandurii au dorit parcă să respecte momentul şi s-au cazat la un hotel de 4 stele. Radisson Blu Olumpia este aflat destul de aproape de aeroport, dar şi de vechiul centru istoric al capitalei Estoniei. Din delegaţia gorjeană numeroasă prezentă la Tallinn (aproximativ 70 de persoane), nu putea lipsi nici preşedintele C. A. al clubului Pandurii, Marin Condescu, acesta  fiind însoţit şi de senatorul Toni Greblă. Din câte se pare, hotelul care îi găzduieşte pe panduri nu e doar e unul luxos, ci şi vestit, acesta primind vizita în trecut a mai multor personalităţi, printre care Hillary Clinton, cântăreţul Seal sau pianistul Richard Clayderman. În contrast însă, la o scurtă plimbare prin Tallinn, localnicii îţi recomandă, ca turist ori străin, să nu ţii deloc banii sau lucrurile de valoare în buzunarul de la spate!

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad