Istoria se poate scrie astăzi, la Braga!

Sporting Braga – Pandurii Târgu Jiu, Stadion „Axa” (Braga), astăzi, 22:30, Digi Sport 1
Braga: Eduardo – Baiano, A. Santos, Nuno Coelho, Joaozinho – Luiz Carlos, Rúben Micael, Mauro – Alan, Yazalde, Felipe Pardo. Antrenor: Jesualdo Ferreira
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleica, Eric, Nicoară – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai
Arbitri: Liran Liany – Shabtai Nahmias, Oren Bornshtain. Rezervă: Alon Yefet (toţi din Israel).
Observator arbitri: László Vagner (Ungaria).
Supervizor UEFA: Kurt Zuppinger (Elveţia).

Pandurii încearcă să întoarcă rezultatul din turul play-off-ului Europa League cu Sporting Braga printr-o victorie in fieff-ul lusitanilor. Tehnicianul Cristi Pustai a anunțat deja la conferința oficială de presă de dinaintea partidei că va adopta o tactică destul de ofensivă.

 

Le ține pumnii pandurilor și după ce a fost bătut măr!

Deși a trebuit să suporte umilinţa în ultima partidă oficială directă contra trupei lui Pustai, tehnicianul Concordiei Chiajna, Ionuţ Chirilă, le ține pumnii stranși pandurilor în Europa. Fiul fostului mare jurnalist sportiv Ioan Chirilă, le dorește pandurilor să repete sitoria de la Tel Aviv : „După părerea mea, Pandurii este a doua echipă ca valoare în campionat, după Steaua. Au jucători de certă valoare individuală, au deja şi experienţă internaţională şi e clar că este o forţă în România. Le doresc multă baftă la Braga, teoretic este una dintre puţinele echipe româneşti care ar mai avea ceva şanse la calificarea în grupe, deşi va fi foarte greu. Poate cine ştie, vor repeta istoria de la Tel Aviv!”, a declarat Ionuţ Chirilă.

 

Nemaiavand altă variantă la dispoziție decat victoria, pentru a mai spera la grupele Europa League, Cristi Pustai știe că doar cartea atacului poate rezolva problema. Într-o confruntarea de la care nu mai are nimic de pierdut, tehnicianul Pandurilor promite revenirea la sistemul pe care l-a consacrat la echipa gorjeană: „Nu mai avem nimic de pierdut. O condiție necesară, dar nu știu dacă neaparat și suficientă este să înscriem mâine, ceea ce ne va obliga să prestăm un joc bazat pe atac, un joc riscant, pe contre, din care sperăm să ieșim învingători. Referitor la sistem, o să jucăm la 4-2-3-1, care este mai ofensiv decât 3-5-2”, a declarat Cristi Pustai.

Ar accepta și prelungirile

Cu gandul doar la grupele Europa League, principalul de pe banca gorjeană pare ar accepta orice sacrificiu pentru a obține deznodămantul dorit în disputa cu Sporting Braga. Pustai spune că este pregătit de prelungiri și chiar de lovituri de departajare: „M-aș bucura să ajungem să jucăm prelungiri și chiar la penaltiuri. Asta ar însemna că ne cresc șansele pentru că noi pornim cu șanse mult mai mici decât Braga”, a mărturisit antrenorul Pandurilor. Pandurii încearcă azi să întoarcă rezultatul din tur, unde Braga s-a impus la limită, 0-1, grație golului marcat de Yazalde.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad