Jacky Dahan: „Hapoel are apărare nouă, așa că sunt probleme la coordonarea cu portarul”

Jacky Dahan este unul dintre cei mai cunoscuți impresari din Israel. În exclusivitate pentru Gorj-Domino, el a dezvăluit care sunt punctele tari, precum și cele slabe ale lui Hapoel Tel Aviv, adversarul de mâine al Pandurilor. Jacky apreciază că israelienii au 65% șanse de a merge mai departe, iar românii, firesc, restul de 35%.

Impresarul care i-a dus pe Cristian Riveros la Sunderland şi pe Vladimir Dvalishvili la Maccabi Haifa a făcut o avancronică a meciului dintre Hapoel Tel Aviv și Pandurii Târgu Jiu, din cea de-a doua manșă a turnului trei al Europa League. După 1-1 în tur, Jacky Dahan apreciază că formația din țara sa pornește cu prima șansă la calificare. „Șansa Pandurilor să marcheze la Tel Aviv există, și chiar să se califice. Însă, după egalul din tur, Hapoel pornește cu prima șansă. Dacă Pandurii vor reuși să înscrie în prima repriză și să nu primească gol au o șansă în plus, dat fiind că echipa locală intră în panică la un scor nefavorabil. Însă, la ora actuală, șansele sunt 65% Hapoel și 35% Pandurii“, este de părere Jacky Dahan.

Israelienii sunt slabi în apărare

Impresarul israelian consideră că Pustai ar trebui să forțeze apărarea nouă a Hapoelului. „Echipa israeliană are o defensivă nouă, așa că sunt probleme la coordonarea cu portarul pe care Pandurii ar putea să le speculeze. Punctele tari ale Hapoelului sunt mijlocașii ofensivi și atacanții. Etey Shechter, Omer Damari și Gil Vermouth sunt jucătorii cei mai periculoși ai echipei Hapoel Tel Aviv, ei trebuie să fie stopați pentru a se obține un rezultat pozitiv. Altfel, va fi extrem de dificil. Sunt jucători de explozie, care pot decide foarte ușor fazele ofensive“, spune Dahan. De altfel, în manșa precedentă, principala gură de foc a israelienilor, Omer Damari a marcat de patru ori în poarta bulgarilor de la Beroe Stara Zagora.

Tribuna intimidantă și experiența europeană, atuurile lui Hapoel

Jacky Dahan apreciază că pe lângă rezultatul din tur, Hapoel Tel Aviv va avea alte două mari avantaje de partea ei în disputa cu Pandurii: „În mod sigur, experiența europeană a israelienilor reprezintă un atu. În plus, tribuna este intimidantă, este considerată una dintre cele mai sonore din Europa. Cu siguranță va conta în economia jocului. De multe ori, fanii lui Hapoel reușesc să împingă echipa de la spate spre victorie“.

Jacky are rețeta pentru performanță pe timp de criză

Impresarul israelian știe ce trebuie făcut pentru revigorarea fotbalului românesc. Şi e destul de simplă, la o primă vedere: „fiecare să-şi facă treaba şi nu mai trăiţi în trecut!“
„În fotbalul românesc nu sunt bani în acest moment. Cu câteva excepţii: CFR Cluj, Vaslui, Steaua. Dar, să ştiţi că şi în Israel, Grecia, Cipru şi aşa mai departe situaţia e la fel. Sunt trei-patru echipe care au bani, restul găsesc greu echilibrul financiar. În Israel, echipele mai puţin potente financiar mizează pe jucători tineri autohtoni ori aduşi din Africa, pentru că sunt mai ieftini şi pot exploda repede. Ar fi o reţetă şi pentru fotbalul românesc. De ce să transferi un jucător de 28 de ani din campionatul Portugaliei? Unde-l dai mai departe?“, întreabă retoric Jacky Dahan.

„Trăiţi prea mult în trecut!“

Şi mai relevă o problemă a fotbalului autohton: „Mentalitatea vă trage puţin în jos. În fotbalul profesionist, patronul trebuie să aducă bani la echipă, să pună la dispoziţie un buget şi infrastructură. Să lase antrenorul să muncească, şi jucătorii. Fiecare să-şi facă treaba. Dacă patronul e şi antrenor şi manager şi de toate e greu ca o echipă să progreseze“.
Şi vine şi cu un argument forte în favoarea unui management sănătos, a fotbalului îndreptat spre business: „În iarna lui 2013, 44 de jucători au fost vânduţi de cluburile israeliene în campionatele europene. Câţi jucători români au fost transferaţi peste graniţe, în Europa? Voi trăiți prea mult în trecut, vă raportați la Hagi, Dan Petrescu, Gica Popescu. Reveniți la realitate“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad