Jandarmii gorjeni aniversează 40 de ani de la înființare

La 1 septembrie 1973, prin Ordin de ministru, Unitatea Militară din Slatina a fost dislocată în Garnizoana Târgu-Jiu, înfiinţându-se astfel Unitatea Militară 0637 Târgu-Jiu, actualul Inspectorat de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj.

Astăzi, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi au loc activităţile prilejuite de împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea unităţii în municipiul Târgu-Jiu. Programul activităților va debuta cu primirea invitaţilor şi intonarea imnului de stat, prezentarea însemnătății împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea unităţii, vor fi prezentate alocuţiuni de către oficialităţi, foşti comandanţi ai unităţii şi veterani, vor fi acordate diplome aniversare şi de excelenţă invitaţilor, câștigătorii competiţiilor sportive interne vor fi premiaţi, va fi dezvelit bustul eroului jandarm slt. Post mortem Merişescu Valentin. De asemenea, va fi inaugurată pista realizată în baza sportivă a unităţii de Unifight – Winterfight, va fi prezentat de către luptătorii din cadrul Detaşamentului Mobil un exerciţiu demonstrativ şi vor fi prezentate imagini din trecutul unităţii. Pentru a marca însemnătatea momentului, a fost realizată revista aniversară a unităţii – Jandarmeria Gorjeană 1973-2013, în care sunt prezentate aspecte din istoria unităţii de la înfiinţare şi până în prezent. Totodată sunt prezentate personalităţi ale judeţului Gorj cu însemnătate în istoria Jandarmeriei Române, o galerie foto a comandanţilor unităţii, repere ale activităţii, toate articolele fiind reliefate prin fotografii din arhiva unităţii.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad