Jandarmii gorjeni participă la programul de pregătire în domeniul prevenirii consumului de droguri

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj a început  sesiunea de formare cu tema „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri” organizată de Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog  Craiova și specialiști din C.P.E.C.A. Gorj.

La această sesiune de pregătire, care se desfăşoară în perioada 01-04 octombrie, vor participa un număr de 25 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi subunităţilor Jandarmeriei Gorj implicate în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale. Obiectivele cursului constau în: familiarizarea participanţilor cu tendinţele fenomenului consumului şi traficului ilicit de droguri în România; principalele categorii de substanţe şi efectele acestora; semnele consumului de droguri; cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor; sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România; noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri; recunoaşterea factorilor de risc şi de protecţie în consumul de droguri; aspecte şi tendinţe ale consumului de substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (plante etnobotanice). Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (I.G.J.R.), a iniţiat un amplu proces de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri destinat personalului I.G.J.R., ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale. Locaţia sesiunii de formare este asigurată de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, iar activitatea este derulată de C.P.E.C.A. Gorj, sub coordonarea Centrului Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor (C.N.F.D.D.) din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu




Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad