Juveţii Olguţei revin în atenţie Ferfelea a băgat Craiova în play-off

Universitatea Craiova – UTA (2-0)
Au marcat: Ferfelea 4, Ionescu 34
Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 3.000
Universitatea: Bojan Brac – Marian Cârjă, Florin Pătraşcu, Marian Scarlat (80 Gabriel Precup), Ionuţ Stancu – Adrian Ionescu, Viorel Ferfelea, Cristian Ganea – Claudiu Dragu (83 Albert Voinea), Costin Curelea (70 Cristi Bardu), Andrei Sin. Antrenor: Ovidiu Stângă
UTA: Oberhauser David – Zanardini Francesco (60 Cristian Monac), Faye Sidney, Tabără Ionel, Neagu George, Oltean Niculae, Medina Junior, Santa Moreno (53 Dragoş Firţulescu),  Popescu Ovidiu, Sălăjan Alexandru, Apostu Bogdan (67 Iulian Tecsi). Antrenor: Eugen Trică

Noua achiziţie a alb-albaştrilor a fost MVP-ul meciului cu UTA, cu un gol, un asist şi un penalti obţinut. Echipa Craiovei s-a impus cu 2-0 şi a pătruns în primele 6 din serie.

În două săptămâni s-a văzut mâna lui Stângă. Craiova a arătat schimbată la faţă, comparativ cu partidele precedente. A jucat! Din primele minute, oltenii au înclinat terenul spre poarta arădenilor. O cursă a lui Sin, urmată de o lansare spre Ferfelea, a avut efect o lovitură liberă periculoasă de la 18 metri. Un fel de penalti, dacă avem în vedere executantul, iar Ferfelea a făcut 1-0. Oaspeţii au avut o replică palidă, iar ocaziile au curs la poarta lui Oberhauser: Ganea, cu un lob de la 40 de metri puţin pe lângă, apoi Dragu, cu un şut în cros, pe lângă. Între şanse a picat şi golul: centrare din lovitură liberă laterală a lui Ferfelea, Adi Ionescu – voleu în vinclu. În partea secundă, oltenii şi-au permis să rateze şi un penalti, scos de Ferfelea, prin Curelea. Dar au tremurat în final, Brac ieşind în evidenţă în câteva rânduri, în faţa lui Firţulescu, Sălăjan şi Faye. Prin acest succes, Universitatea a urcat pe locul 5 în ierarhia seriei, la egalitate perfectă cu Olimpia Satu Mare.

Stângă: „Am început să jucăm, ne creăm ocazii“

Antrenorul Universităţii Craiova s-a arătat satisfăcut de evoluţia alb-albaştrilor în partida de sâmbătă. La finalul partidei cu UTA, Ovidiu Stângă a spus: „Suntem bucuroşi că am reuşit să acumulăm 6 puncte din 6 posibile. Este bine că am reuşit şi să jucăm, să ne creăm ocazii. Sunt mulţumit de rezultat şi de joc, până am făcut schimbările doi şi trei, pe care am fost nevoit să le fac fiindcă jucătorii au simţit dureri musculare. Săptămâna viitoare revin Pleşan şi Dragalina, dar va absenta Cârjă, care are 4 galbene. Vom încerca să găsim soluţia pentru a avea un joc bun la Motru. La Craiova nu e niciodată linişte, până nu îţi atingi obiectivul, tot timpul eşti sub presiune“.

Ferfelea: „Contează punctele şi că urcăm în clasament“

Pentru Viorel Ferfelea, autorul primului gol al alb-albaştrilor, nu propriile reuşite sunt prioritare, ci punctele care asigură ascensiunea echipei. Ferfelea a spus: „Important este că am câştigat, nu contează cine marchează. Contează că am luat cele trei puncte şi că urcăm în clasament. Sper ca de la meci la meci să câştigăm câte ceva, iar echipa să se exprime la adevărata valoare. Pentru că în momentul de faţă arătăm doar 50% din ceea ce se poate“. Costin Curelea a vorbit despre lovitura de la 11 metri irosită: „Se mai întâmplă să ratezi penalti. Antrenorul a vrut să-mi facă o primire bună, m-a lăsat să execut, dar portarul a plecat bine“.

Craioveanu: „Echipa pare că este pe un drum ascendent“

Gică Craioveanu consideră că Universitatea este în creştere de formă, dar s-a arătat nemulţumit de evoluţia alb-albaştrilor din finalul jocului. Directorul de imagine al Universităţii Craiova a făcut o analiză a meciului cu UTA: „E o victorie meritată într-un meci în care am avut 2-0 destul de devreme, dar trebuia să ştim să-l controlăm mult mai mult, să pasăm mai mult, să deschidem jocul pe benzi. Am avut probleme la faze fixe, foarte mari probleme. Dar e vorba de o echipă nouă, în construcţie şi trebuie să avem răbdare. Dar, per total, sunt două victorii la rând şi echipa pare că este pe un drum ascendent. Au fost multe ocazii, iar rezultatul este cel mai important. Sper ca în cel mai scurt timp, Ovidiu şi băieţii să ştie să controleze mai mult un meci. Nu e posibil ca la 2-0 să permiţi două ocazii clare pe final de meci“. Remarcaţii lui Gică Craioveanu au fost Ferfelea şi Sin: „Ferfelea e un jucător deosebit, care place, care ştie când să dea o pasă bună, să oprească jocul. Şi mi-a plăcut Sin, a făcut o primă repriză foarte bună“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad