La cizmă, în carieră, cu tesedeii care-l au ca model pe Dian Încătuşatu’

Scandalul politic declanşat pentru un loc în consiliul local al municipiului este de departe cel mai ticălos din ultimii ani. Liberalii şi social democraţii au început disputa pentru locul rămas liber după decesul consilierului Constantin Blejan. Înţeleg că atâta timp cât nu există ceva scris privind accederea în legislativul local al supleanţilor, totul e de negociat. Adică, pesediştii trag jar pe turta lor şi spun că locul li se cuvine, având în vedere coloratura politică a consilierului decedat, în timp ce liberalii susţin că pe lista de „rezerve” se află două colege de ale lor din partid, preşedinta organizaţiei de femei a PC şi abia apoi următorul membru PSD.

Este evident că liberalii au dreptate: nu ar fi drept ca personajul aflat cu patru locuri mai jos pe listă să fie promovat înaintea celorlalţi trei situaţi înaintea sa.

Totul depinde de discuţiile pe care Dian Popescu le va avea cu Florin Cârciumaru. Există posibilitatea ca liderului liberal să i se ofere o altă funcţie în schimb, de preferat în minerit-energie, şi să accepte un paradox, acela că 4 este înaintea lui 1. Dacă acest lucru se va întâmpla, liberalii vocali din teritoriu au tot dreptul să iese, în media, cu zurgălăi. De ce spun că este posibil acest lucru? Pentru că discuţii se vor purta şi în legătură cu previzibilele alegeri anticipate de la Fărcăşeşti. Interesul pentru bugetul bogat al acestei comune este enorm, însă liberalii cu social democraţii nu fac casă bună acolo, mai ales că primarul Bălu e apropiat de PNL, iar pesediştii preferă alianţă cu PPDD. E o întreagă nebunie, aşa că lista dicuţiilor dintre Dian Popescu şi Cârciumaru va cuprinde mai multe puncte. Vom vedea cine câştigă şi cine pierde în urma acestor negocieri, deşi trecutul nu prea îndepărtat nu le oferă liberalilor nici o garanţie a păstrării poziţiilor obţinute politic.

Personajele care urmează pe lista cu care USL a câştigat alegerile locale sunt, în acestă ordine: Emilia Horhoianu, o liberală cu ştate destul de vechi în partid, Elena Băltăreţu, şefa femeilor din PC, Ileana Mitelea, o altă membră a PNL şi abia apoi, pesedistul Mihai Gherghe.

M-am întrebat de ce-l susţin unii social democraţi pe Gherghe şi m-am lămurit: de nimic! E important locul său, ca şi număr al consilierilor PSD, nu personajul – activ politic în mediul virtual, obscur în cel real. Înţeleg că e secretar al TSD Tg-Jiu, sau sau cam aşa ceva. Că tot veni vorba despre tineri pesedişti, am înţeles că seniorii l-au scăpat pe unul cu funcţie să nu ajungă, din birourile CEO, în cizme în carieră.

Asta era să i se întâmple după ce l-a invitat la şcoala de vară a TSD pe Dian Popescu, lucru care a stârnit supărare mare la vârful partidului: adicătelea tinerele vlăstare pesediste îl au ca model pe Dian Popescu Încătuşatu? La cizmă, în carieră cu vinovaţii!

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ţăranu says:

  Pe vremea mea se spunea că nu-i bine să vorbeşti de funie(cătuşe)în casa…,,încătuşatului”.Sună…,,ca dracu’!”.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. andra says:

  @ Ţăranu:
  Bine punctat!

  Thumb up 0 Thumb down 1

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad