Laurențiu Ciurel: FMI a cerut privatizarea totală a CE Oltenia, partea română s-a opus!

• Compania va fi listată la Bursă la sfârșitul lui iunie 2014

Managerul și reprezentanți ai Consiliului de Supraveghere (CS) din Complexului Energetic Oltenia au fost la discuțiile cu FMI, săptămâna trecută. Interesant este faptul că Fondul a cerut din nou privatizarea totală a companiei, managerul CEO, Laurențiu Ciurel, declarând că partea română s-a opus. Mai mult, unul dintre supraveghetorii CEO a avut declarații vehemente în fața FMI.

FMI s-a arătat „grijuliu” față de soarta companiei de stat, încercând că convingă partea română că, neprivatizând CEO, sunt riscuri în privința investițiilor de mediu.

Am „ratat” privatizarea …

Unul dintre supraveghetorii CE Oltenia, președintele CS, Gabriel Dumitrașcu, a fost cel care, pe tema privatizării,  a fost vehement în declarații, după cum a afirmat managerul Laurențiu Ciurel: „Am prezentat rezultatele financiare ale companiei pe ultimele șase luni, am propus FMI să amânăm cu un an IPO, explicând că acest an a fost unul destul de slab. FMI a cerut privatizarea totală, partea română a respins ideea cu vehemență, domnul Dumitrașcu spunând că CEO este un bun național și o companie profitabilă.  FMI a atenționat apoi că, ratând șansa privatizării totale, riscăm să rămânem fără investițiile de mediu. FMI nu a avut informații exacte, investițiile de mediu la CEO fiind în mare parte realizate, lucru comunicat Fondului de Gabriel Dumitrașcu”, a afirmat Laurențiu Ciurel.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. un cunoscator in alea bursei says:

  Listare a unei societati la bursa e un eveniment pozitiv in viata unei societati, cu multiple avantaje ca:
  -raportare rezultatelor financiare pe fiecare trimestru: -imprumuturi obligatare cu dobanzi mult mai bune decit la creditele luate de la banci( unicredit s-a imprumutat pe bursa de la bucuresti 55o milioane lei cu odobanda de 6.3%;
  -transparenta in actul decizional;
  -publicitate gratuita. Cine e impotriva privatizarilor si listarilor pe bursa este un necunascator . Si chestia cu nu ne vindem tara o prostie ca parca CEO daca nu se privatizeaza e a noastra a tuturor! E a catorva politruci care o sa suga de pe ea pina o sa ajunga ca Oltchimul.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. un cunoscator in ale bursei says:

  Listare a unei societati la bursa e un eveniment pozitiv in viata unei societati, cu multiple avantaje ca:
  -raportre rezultatelor financiare pe fiecare trimestru;
  -imprumuturi obligatare cu dobanzi mult mai bune decit la creditele luate de la banci( unicredit s-a imprumutat pe bursa de la bucuresti 55o milioane lei cu odobanda de 6.3%;
  -transparenta in actul decizional;
  - publicitate gratuita. Cine e impotriva privatizarilor si listarilor pe bursa este un necunascator . Si chestia cu nu ne vindem tara o prostie ca parca CEO daca nu se privatizeaza e a noastra a tuturor! E a catorva politruci care o sa suga de pe ea pina o sa ajunga ca Oltchimul.
  Toti invidiem Polonia pentru cresterea economica avuta in plina criza, dar se uita faptul ca acolo exista citeva sute de mii de investitori la bursa in timp ce la noi nu mai sunt decat cateva mii.
  De ce e situatia asa jalnica? Pentru ca va baga politrucii in cap prostii de genul noi nu ne vindem tara,probabil ca sa o poata jefui ei.

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad