Laurențiu Ciurel, pe urmele banilor – Dacă nu poate Parchetul, putem noi! Vom da publicității, curând, modul în care jumătate din fondurile pentru Pandurii au ajuns în alte conturi

Conflictul între administrația CE Oltenia și Marin Condescu este departe de a se termina. Managerul companiei, Laurențiu Ciurel, a anunțat ieri că va face ce nu au făcut până acum organele de cercetare penală: va scoate la lumină afacerile oneroase făcute pe spinarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, patronate de Marin Condescu și asociații lui.

Fondurile destinate CS Pandurii acordate în decursul ultimilor ani de unitățile miniere și energetice reprezentau (anual) între 8 și 11 milioane de euro. Problema este că doar o parte din acești bani ajungeau în conturile clubului, cealaltă urmând căi necunoscute.

Organele… tac mâlc

Managerul Complexului Energetic Oltenia se arată nemulțumit de prestația organelor de cercetare penală care, până acum, nu au făcut nimic. Laurențiu Ciurel face referire  la plângerile penale depuse de administrația CEO cu privire la neregulile constatate la CS Pandurii, care dobândesc… vechime. Din acest motiv, corpul de control al companiei și-a extins cercetările, a găsit răspunsuri, managerul anunțând că va da publicității cum a cheltuit Marin Condescu banii CS Pandurii. Amintim că până și corpul de control al premierului a depus, în urmă cu o jumătate de an, plângeri la DNA și la Parchetul General, ce au rămas fără răspuns, deși prejudiciul adus unităților din minerit și energie prin diverse sponsorizări ilegale s-a ridicat la zeci de milioane de euro.

„USMO nu a cotizat cu niciun leu”

Interesant este faptul că, în urmă cu o lună, Marin Condescu și ceilalți acționari ai CS Pandurii au ținut în secret o ședință… AGA. La acea ședință au „complotat” în sensul deciziei de excludere din acționariat a Complexului Energetic Oltenia, pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația. „După ce au constatat, în 17 iulie, la întâlnirea de taină, unde evident, nu am fost invitați, că USMO nu a dat niciun leu către CS Pandurii deși are calitatea de asociat, au renunțat la ideea excluderii CEO. Asta, după ce, în fiecare an, Marin Condescu gestiona fonduri de zeci de milioane de euro primite din minerit și energie. Nu le-a mers cu excluderea, că ar fi trebuit să se excludă și pe ei: primăria cotizează în sensul că a pus stadionul la dispoziția clubului, fără să dea vreun leu, Artego a cotizat puțin și rar, iar USMO, deloc. În aceste condiții, au renunțat să mai ceară excluderea companiei”, a spus Laurențiu Ciurel.

La Pandurii au ajuns între 3 și 4 milioane de euro

Laurențiu Ciurel mai precizează: „În aceste condiții, vom face ce nu fac organele de cercetare penală. Eu am fost anchetat pentru 10.000 de euro, pentru poarta de la Rovinari, și abia după trei ani am primit NUP. Când este vorba despre zeci de milioane de euro, nu se întâmplă nimic. Dacă organele de control, care cercetează acest caz de la CS Pandurii, nu au ajuns la nicio concluzie și nu se întâmplă nimic, o să facem noi ceea ce ar fi trebuit să facă ele. Vom da publicității toate ilegalitățile, iar asta, curând. Vreau să se înțeleagă foarte clar, eu nu am nimic cu acest club. Pandurii a făcut performanță, a avut rezultate excepționale, pe bani foarte puțini, cu toate că fondurile acordate anual erau între 8 și 11 milioane de euro. Numai că din acești bani, la Pandurii ajungeau doar între 3 și 4 milioane de euro. Vom arăta unde s-a dus restul pentru că avem din ce în ce mai multe dovezi”, a mai spus managerul.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad