Laurian Stănchescu a vorbit, în Gara Târgu-Jiu, despre repatrierea lui Brâncuși

Scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a inițiat demersul repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuși, a fost nevoit să organizeze o conferință de presă pe peronul Gării din municipiul Târgu-Jiu, după ce, spune el, ușile tuturor restaurantelor din oraș i-au fost închise în nas.

Nevoit să țină conferința de presă pe peronul gării din municipiul Târgu-Jiu, din cauza refuzurilor primite de la reprezentanții hotelurilor din oraș, Laurian Stănchescu a declarat că a fost dezamăgit chiar și de Victor Ponta și de guvern, nu doar de Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu. Stănchescu va continua demersurile inițiate și va încerca să facă cât mai posibilă repatrierea osemintelor lui Brâncuși. „Am ales Gara din Târgu-Jiu pentru a ține conferința despre Constantin Brâncuși pentru că peste tot pe unde am sunat mi s-a spus că nu sunt liberi. Am ales Gara pentru că aici este loc public și Florin Cârciumaru, primarul acestui oraș, nu ne putea interzice nici mie, nici domniilor voastre să ne întâlnim aici. Mie mi-a dat multe lume de înțeles, știți și dumneavoastră care este poziția lui Cârciumaru față de repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuși, adică ei nu sunt de acord cu demersurile mele. Ce nu înțeleg eu este cum Victor Ponta, liderul USL și al PSD, este de acord cu repatrierea și cei doi lideri de la Gorj nu sunt? Acum, la Târgu-Jiu, am adus un act care demonstrează că Brâncuși este și cetățean român. De asemenea, mai am un document în care domnul Theodore Nicole spune că nu este de acord cu deshumarea lui Constantin Brâncuși și nici cu repatrierea osemintelor. Noi continuăm demersurile de repatriere. Din păcate, sunt dezamăgit de Victor Ponta, care mi-a promis că va aloca bani pentru restaurarea casei lui Brâncuși de la Hobița. Nu s-a alocat niciun ban, deși mi-a promis. Nu s-au ținut absolut deloc de cuvânt, așa că am decis să rup relația cu guvernul României pentru repatrierea lui Brâncuși și voi merge singur în demersurile mele, fără ajutorul Guvernului. Ei doar au plătit firma de avocați, apoi lucrurile au stat pe loc”, a spus Laurian Stănchescu, scriitorul care a inițiat repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuși.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad