„Le-am fost copil de mingi, acum ne dăm pase decisive“

Andrei Sin a început fotbalul la Sportul. I-a avut drept idoli pe Ferfelea şi Curelea, într-o vreme în care era copil de mingi. Acum, la Universitatea, are ocazia să joace alături de ei. Chiar de ziua lui!

Pe 26 octombrie, când e meciul cu FC Olt Slatina, Andrei Sin împlineşte 22 de ani. Firesc, extrema Universităţii îşi doreşte cele trei puncte drept cadou, dar şi o evoluţie entuziasmantă: „Va fi o partidă grea, evoluăm împotriva unei echipe bune a ligii a doua, cu jucători experimentaţi, dar în orice meci pe Oblemenco trebuie să învingem. Pentru mine e un meci deosebit, pentru că împlinesc 22 de ani chiar pe 26 octombrie. Sper ca cele trei puncte să fie cadoul. Este prima oară când aş putea juca de ziua mea. Nu e neapărat important să marchez, ci să ajut echipa şi în faza defensivă, şi în cea ofensivă“.

A creat golurile lui Ferfelea

În etapa precedentă, pe terenul celor de la Minerul Motru, Sin nu a fost utilizat. „Mister aşa a considerat că trebuie să alcătuiască echipa în deplasare, a făcut foarte bine, a câştigat. Eu trebuie să mă pregătesc foarte bine şi atunci când mi se va da oportunitatea, să joc“. În schimb, a fost providenţial în ultimele două partide pe „Ion Oblemenco“, cu Olimpia Satu Mare şi UTA, fiind implicat în ambele faze în care Ferfelea a marcat. „Îi ştiu pe Ferfelea şi Curelea de la Sportul. Când ei jucau, am fost copil de mingi, în perioada Dan Petrescu. Atunci le dădeam mingile de pe margine, acum am ajuns să le pasez“.

Impresionat de atmosfera cu Bistriţa

Chiar dacă a excelat în jocurile cu Satu Mare şi UTA, Andrei Sin nu va uita vreodată partida cu Gloria Bistriţa: „Eu am venit de la Delta Tulcea, unde jucam cu 1.000 de oameni în tribune. Când am văzut 12.000 de suporteri cu Bistriţa, m-am simţit fotbalist. Nu mai jucasem niciodată cu atâţia oameni în spate. Din păcate nu am reuşit să câştigăm, asta a fost dezamăgirea mea, pentru că am avut meciul în mână. Te motivează când vezi atâţia oameni în tribună“.

„În 2-3 ani ne vom bate la primele 5 locuri“

Sin are o explicaţie pentru revenirea de formă a echipei şi prevede ani de succes pentru fotbalul din Bănie: „Schimbarea băncii tehnice a produs un şoc la echipă, că apăruse un blocaj. Dar şi cei patru jucători transferaţi pe ultima sută de metri ne-au ajutat. Important e să continuăm această formă ascendentă. Pentru că aici am întâlnit oameni care-şi doresc să facă performanţă. E un proiect pe termen lung, care se poate finaliza cu bine în prima lui fază: adică promovarea în A încă din acest an. Craiova merită în prima ligă. La cum arată acest proiect, eu cred că în 2-3 ani ne vom bate la primele 5 locuri, pentru cupele europene“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad