Leacuri neştiute cu sare de bucătărie

Te-ai gândit că sarea pe care o pui la murături este un excelent remediu natural? Iată ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul ei.
Specialiştii ne recomandă sarea grunjoasă, cunoscută şi sub numele de cristalină, în tratarea diferitelor afecţiuni, deoarece conţine toate mineralele şi microelementele de care organismul are nevoie. De asemenea, are rolul de a stimula procesele de eliminare a toxinelor din corp.

Combate răceala şi gripa

În anotimpul rece, sarea ar trebui să devină un aliat în lupta cu răceala şi cu gripa. Aceasta poate fi folosită atât preventiv, cât şi după instalarea bolii. Pune într-un lighean cinci litri de apă clocotită, în care adaugi zece linguri de sare. După aceea, scufunzi picioarele în apă, astfel încât să fie acoperite inclusiv gleznele. Stai astfel zece minute, după care îţi pui o pereche de şosete groase. Băile cu sare au rolul de „a scoate răceala” din corp.

Te simţi obosit? Nu şi după terapia cu sare!

Un remediu rapid de eliminare a oboselii acumulate peste zi este sarea fierbinte. Într-o tigaie, încălzeşti doi pumni de sare, după care o pui într-un săculeţ de pânză. Apropie săculeţul de dosul palmei, pentru a vedea dacă nu este prea fierbinte. Dacă temperatura este acceptabilă, aşază-te pe burtă şi pune săculeţul cu sare pe ceafă. Vei observa că, după numai jumătate de oră, vei fi mai relaxat şi vei avea mai multă energie.

Calmează durerile reumatice

Persoanele care suferă de reumatism îşi pot ameliora durerea produsă de boală dacă fac baie în apă cu sare. Într-o cadă cu apă, se pun două kilograme de sare. Pentru ca sarea să nu rămână pe fundul căzii, este de preferat ca în prealabil să se dizolve în trei litri de apă fierbinte. Tratamentul are efect doar dacă temperatura apei din cadă este de aproximativ 37 de grade Celsius. De asemenea, îmbăierea nu trebuie să dureze mai mult de jumătate de oră.

Elimină chimicalele din corp

Sarea a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru eliminarea substanţelor chimice înghiţite accidental. Pune o lingură de sare grunjoasă cu vârf în doi litri de apă caldă şi amestecă până când sarea se dizolvă. Este recomandat ca întregul lichid să se bea pe nerăsuflate. La câteva secunde, se va produce senzaţia de vomă.

Soluţii rapide cu sare

- Dacă eşti hipotensiv, bea dimineaţa pe stomacul gol o cană cu apă în care dizolvi un vârf de cuţit de sare (aproximativ 0,25 g). Lichidul ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar cu condiţia să adopţi şi o dietă preponderent vegetariană.
- Dacă vrei să scapi de tusea seacă, ţine pe limbă, timp de cinci minute, câteva granule de sare grunjoasă.
- Dacă ai o eczemă, amestecă două linguriţe de miere de albine cu o linguriţă de sare. Cu acest amestec masează zona afectată, până când mierea intră în piele.

www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad