Liceul din Peștișani va sărbători 50 de ani de la înființare

În perioada 7-13 octombrie, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din comuna Peştişani sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare. Manifestările ocazionate de acest eveniment vor fi organizate împreună cu Primăria Peştişani, Consiliul Local Peştişani, Fundaţia „Casa Brâncuşi Hobiţa”, Obştea Peştişani, Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Semicentenarul va fi celebrat printr-o serie de manifestări cultural-sportive, întâlniri de suflet, diverse întâlniri între generațiile care au absolvit sau au lucrat în acest liceu, lansarea revistei ,,Liceul nostru – jubileu 50”, simpozioane, expoziţii. La evenimente vor participa reprezentanţi ai instituţiilor locale, judeţene, precum şi ale unor unităţi de învăţământ din ţară care poartă numele marelui spirit creator Constantin Brâncuşi. „Pe 8 octombrie va loc o prezentare a vieţii şi operei lui Constantin Brâncuşi – patronul spiritual al liceului, o masă rotundă sub sloganul «50 de învățământ liceal la Peștișani», pe 9 octombrie va avea loc simpozionul «Locul şi rolul învăţământului liceal în formarea personalităţii tinerilor», o expunere-dezbatere pe tema «Perspective de dezvoltare a liceului în contextul integrării europene», diverse întreceri sportive. Pe 10 octombrie va avea loc un concurs de sculptură, pictură şi eseistică brâncuşiană, apoi turul ciclist al Comunei Peştişani, pe un traseu determinat, cu pornire de pe Baza sportivă a Liceului şi cu sosirea la Casa Muzeu Constantin Brâncuşi. Pe 12 octombrie va avea loc întâlnirea Fiilor satului, lansarea Revistei: «Liceul nostru – jubileu 50», înmânare de diplome jubiliare și dezvelirea plăcii comemorative dedicate aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea liceului”, spun reprezentanții unității de învățământ din Peștișani.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad