Liceul din Țicleni a împlinit 40 de ani de la înființare

Liceul Tehnologic din Ţicleni a fost înfiinţat în urmă cu patru decenii; de atunci şi până în prezent, mii de elevi au absolvit. Luni, 16 septembrie, autoritățile, alături de elevi și cadrele didactice ale liceului, au sărbătorit 40 de ani de la înființarea unității de învățământ.

La începutul acestui an școlar, elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic din Țicleni au avut parte de o dublă bucurie. În afară de fiorii unui nou început, simțiți de tinerii care au intrat pentru prima dată în sălile de clasă, elevii, alături de profesorii Liceului Tehnologic Țicleni au sărbătorit 40 de ani de la înființarea unității de învățământ. La festivitate au participat foștii directori ai liceului din cei 40 de activitate, foste cadre didactice, profesori și elevi, autoritățile județene și cele locale. De asemenea, un sobor de preoți din localitate, printre care și un fost elev al liceului, au oficiat o slujbă religioasă. „Am aniversat cei 40 de ani printr-un moment festiv. Am avut parte de un nou început de an școlar alături de întemeietorii acestei unități de învățământ, foști directori, foști profesori care au participat la educarea generațiilor de elevi care au învățat aici, în acești 40 de ani. Am avut un sobor de preoți care au oficiat o slujbă religioasă, le-am înmânat diplome de onoare participanților. De asemenea, vreau să mulțumesc autorităților publice locale, care sprijină învățământul și care ne-au alocat fonduri pentru a schimba fața unităților școlare din oraș. Avem o ofertă educațională bogată. Avem 4 clase de a IX-a, atât pe profiluri teoretice, cât și tehnologice. În plus, tinerii pot studia la seral sau la şcoala de maiştri”, a spus profesorul Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni. Căutate sunt însă şi clasele care să le asigure tinerilor o încadrare rapidă pe piaţa muncii la finalizarea studiilor. Edilul orașului Țicleni, Constantin Radu, a afirmat că este mândru că poate participa la aniversarea unității școlare și că mulți tineri și-au croit un alt drum în viață, după ce au absolvit cursurile acestei unități. „La începutul acestui an școlar, am sărbătorit 40 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic de la noi din oraș și am organizat o serie de manifestări cultural-artistice cu această ocazie. Prima dată, această unitate școlară a fost liceu petrolier, aici în zonă având o istorie a petrolului și a extracției sale. Acum, în prezent, grupul școlar a devenit liceu tehnologic și suntem mândri că școlarizăm elevi din foarte multe localități ale județului, elevi care se străduiesc să aibă rezultate cât mai bune!”, a declarat primarul Constantin Radu, de la Țicleni. Liceul dispune de şase laboratoare: de fizică, chimie, foraj, electrotehnic, mecanic şi desen tehnic, trei cabinete de informatică dotate cu 50 de calculatoare conectate la internet, patru ateliere, o bibliotecă unde se regăsesc peste 20.000 de volume, o sală de sport, bază sportivă formată din două terenuri de sport, un cabinet de consiliere şcolară, dar şi un amfiteatru.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. john the revelator says:

    cele 4 ateliere nu mai conteaza, iar cele 20000 de volume, sunt doar cifre, oricum, putini elevi stiuunde se afla biblioteca liceului. In rest, respect tuturor celor care incearca sa mentina acest liceu pe linia de plutire!
    Bravos!

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad