Liderii care s-au dezis de Condescu pot fi excluşi, în urma analizei Colegiului Director al FNME

-    Bădiţa: Nu sunt motive să ne excludă
-    Roşca: FNME a devenit puţin neserioasă, în ultima perioadă
-    Mitrescu: Până la urmă se vor exclude singuri, nu va trebui s-o facem noi

Se anunţă şedinţă cu scântei, luni, la Colegiul Director al FNME. Liderii care au pactizat cu administraţia şi au avut opinii divergente faţă de cele exprimate de federaţie, vor putea fi excluşi.
Unele voci din rândul sindicaliştilor spun că vor fi puşi în discuţie liderii de la Motru, Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa, dar şi Adrian Marciuc de la Jilţ.

Apărarea intereselor FNME, pe ordinea de zi

Unul din punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Colegiului Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie îi vizează în mod expres pe liderii de sindicat care s-au dezis în ultima vreme de uniunea sindicală şi au căzut la învoială cu administraţia CE Oltenia. „Soluţii pentru promovarea şi apărarea intereselor colective ale organizaţiilor FNME” – acesta este cadrul în care va fi analizat comportamentul liderilor de la carierele Lupoaia şi Roşiuţa, Nicolae Bădiţa, respectiv Nelu Roşca, dar şi cel al preşedintelui de sindicat de la Jilţ, Adrian Marciuc.
Unele surse dau ca sigură excluderea a şase lideri, celor trei alăturându-li-se şi cei de la cariera Tismana I şi II, Gabriel Căldăruşe, respectiv Gabriel Bălăceanu, dar şi preşedintele Departamentului Zonal de Subteran Motru, Constantin Tudor.
Vicepreşedintele FNME, Constantin Mitrescu, nu s-a exprimat clar în favoarea excluderii acestora, dar a declarat că o să fie analizat comportamentul liderilor care au făcut nişte paşi consideraţi anormali, iar aceștia trebuie să-şi exprime clar opţiunea. „Până la urmă ei se vor exclude singuri, nu trebuie să-i excludem noi. Există prevederi statutare prin care pot fi excluse unele sindicate care pactizează cu administraţia şi sunt împotriva drepturilor salariaţilor. În acest sens, vă spun că au fost voci în rândul sindicaliştilor noştri care au spus că este normal să pierdem facilităţi şi asta ce vrea să însemne? Că nu cred că există vreun membru care va spune că nu mai vrea o primă”, a afirmat Mitrescu.

Bădiţa: Discuţiile cu administraţia nu sunt abateri disciplinare

Liderul Sindicatului Liber de la UMC Lupoaia, Nicolae Bădiţa, spune că nu crede că se va discuta excluderea sa ori a celorlalţi lideri pentru că nu sunt motive în acest sens. „Organizaţiile sindicale sunt democratice şi avem acest drept de a ne exprima puncte de vedere, chiar dacă ele, uneori, pot fi diferite de cele ale federaţiei din care facem parte. Dacă ni se reproşează discuţiile separate pe care le-am avut cu administraţia CEO, ele au vizat problemele unităţilor unde ne desfăşurăm activitatea şi cele ale oamenilor. Nu cred că acestea pot fi considerate abateri disciplinare”, a precizat Bădiţa.

Roşca: Dacă vor propune aşa ceva, nu am nimic împotrivă

Nelu Roşca, liderul Sindicatului Liber UMC Roşiuţa, s-a abţinut să comenteze speculaţiile privind o eventuală excludere a sa din FNME şi spune că el nu a făcut altceva decât să-şi reprezinte oamenii. „Vom vedea care sunt acuzele, care sunt argumentele… Dar dacă vor propune aşa ceva, nu am nimic împotrivă. Eu mi-am reprezentat oamenii. Există statut, există reglementări, însă FNME a devenit puţin neserioasă, în ultimul timp. Nu pot detalia acum, vom vedea la finalul şedinţei de luni ce se va întâmpla”, a conchis Roşca.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. andi says:

  pe cine reprezinta tudor……cine la ales sa ne reprezinte la motru…….la ales fluieratoru ….a tradat zegujaniul pentru functia de secretar la departamentul zonal motru…..cine la pus in locul lui fluieratoru…marciuc……..sa ne lase si marciuc si tudor …la subteran minerii n-au lideri…doman videscu si chiar tudor au conditii de pensie .nu mai reprezinta interesele minerilor de mult..mineri de la plostina lupoaia zegujani alegeti-va un lider dintre voi care sa va reprezinte….tudor nu va va ajuta niciodata…..

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. gicu says:

  cine l-a pus pe tudor??? va spun eu: RUSET SI MARCIUC.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. RUGNIS says:

  toti sunt niste jeguri.hiene scarboase.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Un miner expat' says:

  Au trecut 15 ani de cind am plecat din Jilt. Timpul a trecut si vad ca multe s-au schimbat pe la Jilt.
  Vad cu stupoare ca Marciuc un CFL-ist de 2 bani (noroc cu tasu’)a ajuns sa se ocupe de destinele muncitorilor, el care nu era capabil sa conduca o echipa.
  Parearea mea este ca trebuie schimbati toti sindicalistii astia manjiti si pusi altii. Astia actuali au impresia ca sint alesi pe viata la ce fel de comportament au.La fiecare 2-3 ani trebuie schimbati ca alfel se molipsesc si se apuca de prostii.
  Noroc bun…si sa auzim de bine.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad